Rize Belediye Başkanı: İtfaiye yasası çıkartılmalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2011 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, itfaiye teşkilatlarının güçlendirilebilmesi için itfaiye yasası çıkartılması gerektiğini savundu.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, mevcut hali ile itfaiye teşkilatlarının tamamen belediyelere yük olduğunu belirterek, ?İtfaiye teşkilatlarının giderleri tamamen belediye bütçelerinden karşılanmaktadır. Bu nedenle küçük belediyeler itfaiye teşkilatlarına yatırım yamamadıkları için küçük belediyelerdeki itfaiye birimleri yol sulama işleminden öteye hizmet veremiyor. Rize Belediyesi olarak itfaiye teşkilatına önem veriyoruz. Rize Belediyesi İtfaiyesinin yıllık gideri 2 milyon TL'dir. Geliri de bulunmamaktadır. 10 aracı ve 45 personel ile 24 saat hizmet vermekteyiz. İtfaiye Müdürümüz Uğur Minder'in göreve başlaması ile daha da güçlenerek bölgenin en güçlü itfaiyelerinden bir tanesini oluşturduk. Hopa'dan Sürmene'ye kadar bir çok yangına müdahale ediyoruz. Diğer ilgili birimlerin imkanları olmadığı için alanımız olmamasına rağmen ilçelerimizde meydana gelen yangınlara ve orman yangınlarına da biz müdahale etmek zorundayız? dedi.

?İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri oluşturuldu. Bir müdürü, bir memuru ve bir iki masası var. Alanları ile ilgili çalışma imkanları yok. Onların işini de biz yapıyoruz? diyen Bakırcı ?İtfaiye teşkilatları insanımızın can ve mal güvenliği için büyük önem taşıyor. Çıkartılacak itfaiye yasası ile itfaiye teşkilatları polis ve jandarma teşkilatı gibi özel bir statüye taşınmalı. Gelişmiş ülkelerde bu tarz sistemler uygulanmaktadır. İtfaiye teşkilatlarının özel bir statüye taşınması itfaiyeleri daha da güçlendirecek, itfaiye hizmetlerini daha da arttıracaktır? şeklinde konuştu.

Bakırcı, Rize Belediyesi İtfaiyesi'nin araç ve personel bakımından iyi durumda bulunduğunu ancak 45 metre uzunluğunda merdiveni bulunan bir araca ihtiyaçları olduğunu da hatırlatarak ?Rize'de arazi azlığından dolayı binaların büyük bölümü çok katlı. Elimizde 10 yıllık 45 metre merdiveni bulunan bir araç var. Zaman zaman arıza vermektedir. Yeni bir araca ihtiyacımız var. Bunun maliyeti ise 2,5 milyon TL. Kendi imkanlarımız ile bunu karşılamamız mümkün değil. Diğer kurumların yardımı ile bölgemiz için büyük önem taşıyan bu aracı temin etmeye çalışıyoruz? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber