Belediye başkanına 'köstebek' sorgusu/ Video

Haber Giriş : 13 Eylül 2011 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Almanya'da yürütelen Deniz Feneri e.V soruşturmasında, şüpheli sıfatıyla adliyede ifade vermeye gelen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın ifade işlemi sona erdi.

Korkmaz, çıkışta yaptığı açıklamada, basında yer alan haberlerle ilgili bilgisine başvurulduğunu söyledi. Korkmaz, soruşturmayı yürüten Başsavcı Vekili Harun Kodak, Cumhuriyet Savcısı Veli Dalgalı ve Hakan Tektaş'a şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Korkmaz'ın ifade işlemi yaklaşık iki saat sürdü.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Korkmaz, basında çıkan haberlerle ilgili bilgisine başvurulduğunu söyledi. Soruşturmanın gizliliği esasında ayrıntıya giremediğini söyleyen Korkmaz, "Bütün basında çıkan haberleri tekzip olarak gönderdim. Ama yayınlanmadı. Dava açacağım, bu konuyu mahkemede hukuk çerçevesinde sürdüreceğim." dedi. Korkmaz, daha sonra Ankara Adliyesi'nden ayrıldı.


ADLİYEYE GELDİ

- Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Almanya'daki ''Deniz Feneri e.V'' bağlantılı soruşturma kapsamında, ''köstebek'' iddialarıyla ilgili olarak ifade vermek üzere adliyeye geldi.

Ankara Adalet Sarayı'na sabah saatlerinde gelen Korkmaz, soruşturmanın koordinasyonundan sorumlu Başsavcıvekili Harun Kodalak ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Veli Dalgalı ile Hakan Pektaş tarafından sorgulanacak.

Korkmaz'ın, ''şüpheli'' sıfatıyla ifadesine başvurulacak.


İFADE VERECEK

Deniz Feneri soruşturmasında, sanıklara arama yapılacağını önceden haber verdiği iddia edilen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, ?Şüpheli? sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcılar Abdulvahap Yaren, Mehmet Tamöz ve Nadi Türkaslan'ın, şüphelilere bilgi sızdıranların kimliklerine ulaştıkları için görevden alındıkları iddiası basına yansımıştı. Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın özel kalem müdürlüğünü yapan Süleyman Tapsız'ın, belediye başkanı Korkmaz'ı aradığı, Korkmaz'ın da Kanal 7 yöneticilerinden Mustafa Çelik'i arayarak uyardığı iddiası gündeme gelmişti.

Bu görüşmelerin teknik takibe takıldığı iddia edilmişti. Korkmaz, Cumhuriyet savcılarının bilgisine başvurmak üzere ifade için kendisini davet ettiklerinden dün haberi olduğunu belirterek, ?Şu an müsait değilim, ancak, bakacağız nereye gitmemiz gerekirse gideceğiz. Savcılarımızın sordukları şeylerde bildiğimiz birşeyler varsa anlatıp ifademizi vereceğiz? dedi.

AA - Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber