Öğrenciler staj yönetmeliğini protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2011 15:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri yeni staj yönetmeliğini protesto etti.

Diş Hekimliği Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci yönetmenliğin yaptığı değişiklikten dolayı mağduriyetlerini dile getirmek için basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasında 32 haftalık olan staj süresinin 48 haftaya çıkarıldığını ve hastaneden kullanılan önlükten eldivenine kadar kendileri tarafından karşılandığını dile getirdiler.

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği önünde toplanan öğrenciler adına açıklama yapan Kadir Tortul, değişikliğin kendilerin mağdur ettiğini sürenin uzatılmasıyla, açılan doktora programlarına ve yazın yapılan devlet atamalarına yetişemediklerini söyledi.

Tortul, ?Kaliteyi artırmak için 32 hafta olan staj süresi mantıktan uzak bir şekilde 48 haftaya çıkarılmıştır. Sınav tarihlerimizde göz önüne alındığında bu süre hiçbir tatil olmaksızın 50 haftaya çıkmaktadır.Bu süre o kadar uzamaktadır ki üniversiteden mezun olacak öğrencilerimiz açılan doktora programlarına ve hatta yazın yapılan devlet atamalarına yetişememektedir.? diye konuştu.

Hastanede kullanılan malzemelerin kendileri tarafında karşılandığını belirten Tortul, ?Tüm bunlar yetmezmiş gibi kullanılan hasta önlüğünden eldivenine kadar çeşitli malzemeler hiçbir geliri olmayan ve hiçbir ücret almayan biz öğrenciler tarafından karşılanmaktadır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber