Bakan Akdağ: 17 bin sağlık personeli almak için işlemler tamam

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Eylül 2011 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'de sağlık sisteminin dünyanın en iyi sistemlerinden birisi haline geldiğini söyledi. Akdağ, 17 bin sağlık personeli alımı için de ?işlem tamam' dedi.

Bakanlar, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ?Ortak Akıl Toplantısı'nda buluştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla başlayan toplantıda Kahramanmaraş'ın kalkınmasına dönük yol haritası masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de sağlık sisteminin dünyanın en iyi sistemlerinden birisi haline geldiğini belirterek kamuya 17 bin sağlık personeli alımı için ?işlem tamam' dedi. Akdağ devletin hastanelerini ticarethane gibi kullanımına izin vermeyeceklerini de söyledi.

Bayraktar: Allah hastaneye düşürmesin

Sağlıkta en önemli şeyin insan kaynağı olduğunu belirten Bakan Akdağ ?Özellikle insan kaynağı eksiğimiz hakikaten belimizi büküyor. Ne yaparsanız yapın insanla hizmet veriyorsunuz. Şimdi 17 bin sağlık personeli alıyoruz kamuya. İşler bitti, yerleştirmeler yapılacak? dedi. Özel sektör ile üniversitelerin kendilerine gelerek ?Bu kadar almayın, bize kalmayacak? dediklerini aktaran Bakan Akdağ ?İnşallah YÖK'ye birlikte çalışıyoruz, problemimizi bu çözecek? dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise toplantıda yaptığı konuşmada ?Allah hastaneye düşürmesin, Allah cezaevine düşürmesin, Allah devlet kapısına düşürmesin, ?bugün git yarın gel' gibi bize yakışmayan ibareleri, sloganları, ifadeleri elimizin tersiyle ittik. Bunları artık birer birer kaldıracağız? dedi. Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Türkiye'nin gelişmişlik düzeyi ve Türkiye'nin geldiği konjonktür bakımında bir zorunluluk olarak kurulduğunu belirtti. Bayraktar, bundan sonra belediyelerle daha çok bütünleşeceklerini, belediyelerin çevre düzenini yapma, stratejik mekanlar yapma noktasında çok ciddi adımlar atacaklarını söyledi. Toplantıya katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise sorular üzerine Türkiye'nin kalkınma alanında önemli tecrübeler elde ettiğini belirterek bu tecrübeleri ?Arap Baharı' yaşayan ülkelerle paylaşmaya hazır olduklarını söyledi.

İstihdamın rotası hizmet sektörü

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Avea'nın Kahramanmaraş'ta 3 bayisini törenle hizmete açtı. Törende konuşan Bakan Yılmaz ülkeler gelişip, büyüdükçe tarımın ve sanayinin istihdamdaki payının bir miktar azaldığını, buna karşılık hizmetler sektörünün payının arttığını belirtti. Törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve Avea CEO'su Erkan Akdemir de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber