Bakan Akdağ: Yabancı doktor Türkiye'de çalışır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2011 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün yasasıyla ile ilgili tıp öğrencilerinin şikayetlerle ilgili olarak, ?Tıp öğrencilerinin ana şikayeti, hocalarının öğleye kadar çalışıp muayeneye gitmeleri ya da öğleden sonra özel hasta bakarak öğrencisiyle, asistanlarıyla ilişkisini kesmeleriydi. Tam tersine bu ilişkiyi sağlayacak düzenlemeler yaptık? derken, düzenlemenin ardından isteyen milletin hastanesinde, isteyenin üniversite hastanesinde, isteyenin de özel sektörde çalışabileceğini söyledi.

Akdağ, ?İkisi beraber olmuyor, ikisi beraber olunca eğitim aksıyor, araştırma aksıyor. İkisi beraber olduğunda söylemeye dilim varmıyor ama milletin hastanesi ticarethaneye dönüşüyor. Buna izin vermeyeceğiz? dedi.

Başarılı olan çalışabilir

Yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasıyla ilgili kanuni düzenleme hazırlığı yaptıklarını, bunu Sağlık Bakanlığı'nın teşkilat yasası içine ya da başka bir kanun içine koyacaklarını ifade eden Bakan Akdağ, ?Bu ülkenin bir ihtiyacı. Türk doktorları dünyanın her yerinde çalışabiliyorsa başarılı olan, kabiliyetli olan Türkiye'yi bilen iyi bir eğitim almış diğer doktorların da Türkiye'de çalışması gerekir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber