Cizre'de bin 391 öğretmen eğitim hizmeti verecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2011 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2011-2012 eğitim öğretim yılında bin 391 öğretmen göreve başlayacak.

İlköğretim Haftası münasebetiyle Cizre Milli Eğitim Müdürlüğü Kaymakam Mümin Heybet İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenledi. Cizre Kaymakam Mümin Heybet İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen törene Cizre Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam, Garnizon Komutanı Erhan Güller, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Solaklar, İlçe Emniyet Müdürü Ali Aydın Akkoca, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşma yapan Cizre Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören, ilçede bu yıl bin 391 öğretmenin göreve başladığını söyledi. 41 bini aşkın öğrencinin de ders başı yaptığını aktaran Gören, 58 okulda eğitim yılına başladıklarını kaydetti.

Eğitime başlayan öğrencilere seslenen İhsan Gören, ?Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını sizlerle birlikte yaşıyoruz. Çoğunuz bir üst sınıfa geçerken çoğunuz da okulla tanışmanın mutluluğunu yaşıyorsunuz. Ülkemiz kaynaklarının önemli bir bölümü sizler için harcanmaktadır. Gördüğünüz bütün bu çabaların sizler için olduğunu unutmamalısınız. Buna karşılık sizlerden istediğimiz tek şeyin çokça çalışmanız ve gelecekte kendinize, ailenize, içinde yaşadığınız topluma ve ülkemize yararlı ve iyi ahlak sahibi birer birey olmanızdır. Şimdiden hepinize başarılar dilerim.? dedi.

Öğretmenlere de bir çağrıda bulunan İhsan Gören şöyle devam etti: ?Ulusal ve uluslar arası ortamlarda rekabet üstünlüğünün gerekli bilgi ve beceri ile donatılmış insan gücü ile başarılabileceğini unutmayalım. Eğitimciler olarak varlık sebebimiz olan çocuklarımızı ulusal ve uluslar arası ortamlarda rekabet üstünlüğü gücüne ulaştırmak bizler için hedef olmalıdır. Şüphesiz ki uygulayıcılar olarak bu konuda en büyük sorumluluk sizlere düşer. Bizler de sizlere güveniyoruz.?

İlçede bulunan okulların eksiklikleri hakkında bilgi aktaran Müdür Gören, Cizre Çok Programlı Lisesi'nin yıllardır İmam Hatip Lisesi'nde aynı binada eğitim görmelerinin kaliteli bir eğitim verilmesinin önünde ciddi bir engel olduğunu dile getirdi.

Konuşmalardan sonra günün anlam ve önemi ile ilgili öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra öğrencilerden oluşan koro ekibi birbirinden güzel şarkılar söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber