THK, gazileri gökyüzüyle buluşturdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2011 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Hava Kurumunca (THK), ''Gaziler Haftası'' etkinlikleri kapsamında, yaklaşık 60 gazi ve ailesine uçakla Ankara turu yaptırıldı.

THK'nın Etimesgut Türkkuşu Tesisleri'ne gelen gaziler ve aileleri, THK Türkkuşu Genel Müdürü Serhat Büyükayan tarafından karşılandı.

Büyükayan, THK ve Türkuşu Genel Müdürlüğünün faaliyetleri hakkında ziyaretçilere bilgi verdikten sonra bu yıl eğitim öğretime başlayan Türk Hava Kurumu Üniversitesini gezdirdi.

Daha sonra Türkkuşu Genel Müdürlüğüne ait uçaklar, bakım tesisleri, pilot eğitimi veren uçuş okulunu gezen gaziler ve aileleri, isimlerini yazdırarak uçuş için beklemeye başladı. Uçuş yapılacak alana gelen gaziler ve aileleri altışarlı gruplar halinde ''Cessna 402'' tipi uçaklarla Ankara turuna çıktı.

Türkkuşu Genel Müdürü Serhat Büyükayan, etkinlikle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, çoğunluğu Kıbrıs gazilerinden oluşan yaklaşık 60 kişilik bir grubu ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Daha önce birçok kez bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirten Büyükayan, ''Bugün ziyaretimize gelenlerin çoğu ilk kez uçağa binecek. Organizasyonlarımız sürecek bütün özel günlerde halkımızla iç içe olacağız'' dedi.

Amatör havacılık faaliyetlerinin Türkiye'nin her yerinde devam ettiğini kaydeden Büyükayan, ''Geçtiğimiz yıl 58 bin Türk gencine ulaştık, bu yılki hedefimiz 305 bin. Bu sayıları milyonlara çıkarmak istiyoruz'' diye konuştu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan da gazilerin hatırlanmasının mutluluk verici olduğunu ifade ederek, etkinlikte çoğunluğu Kıbrıs gazileri ve ailelerinin oluşturduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber