İstanbullulara Mavi Kart müjdesi

Haber Giriş : 29 Nisan 2005 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'a sevindirici bir haber geldi: İETT, 2051 özel halk otobüsünü bünyesine aldı, bu otobüslerde de artık mavi kart geçecek. Uygulama ne zaman ve nasıl başlayacak?

Bir açıklama yapan İETT Taşıtlar Daire Başkanı Kamil Dizdar, İstanbul genelinde çalışan 2500 İETT otobüsünün yetersiz kalması nedeniyle 2051 özel halk otobüsünün İETT bünyesine alındığını belirtti. Dizdar, bu halk otobüslerin bir kısmının kuruma bağlı olarak çalıştırıldığını, diğerlerinin ise bağımsız olarak çalışacağını ifade etti.
Ortak çalışılan hatlarda İETT otobüs şoförlerinin sayılarının yetersiz olması ve bazı şoförlerin yoğunluğun yaşandığı hatlara kaydırılması nedeniyle, özellikle öğle saatlerinde halk otobüslerinin sıklıkla sefere çıktığını ifade eden Kamil Dizdar, şoför sıkıntısının giderilmesiyle yaşanan sorunların ortadan kalkacağını belirtti. Ayrıca İETT'nin mavi kart kullanan vatandaşların özel halk otobüslerinden yararlanması ile ilgili yaptığı entegrasyon çalışmasının da üç ay içinde tamamlanarak yürürlüğe gireceğini söyledi.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber