Tunceli'nde mayın patlaması: 5 asker yaralı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2011 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli Pülümür'de mayın araması yapan 4 asker, mayının patlaması sonucu ağır yaralandı. Yaralılar helikopterle Elazığ'a götürüldü.

PKK terör örgütüne mensup bir grup, dün gece Tunceli Pülümür karayolunun 45. kilometresinde yol kesti. Yoldan geçen araçları durduran teröristler, 5 aracı ateşe verdi ve 1 korucubaşını kaçırdı. Güvenlik birimlerinin kendilerini takip edeceğini tahmin eden teröristler, yola bombalı tuzak kurdu. Sabah saatlerinde Tunceli Pülümür yolundaki bombalı tuzakları imha etmeye giden askerler bir mayının patlaması sonucu yaralandı. Ağır yaralanan 4 askerin, ilk müdahale yapıldıktan sonra helikopterle Elazığ'a götürüldüğü öğrenildi. Bölgeye sevk edilen jandarma özel harekat timleri arama tarama faaliyetlerine devam ediyor. Yola kurulan tuzaklar sebebiyle Tunceli-Pülümür karayolu ulaşıma kapatılmış durumda. Gece yarısından bu yana yolun açılmasını bekleyen çok sayıda araç kilometrelerce araç konvoyu oluşturdu.

Tunceli'de mayınlı tuzak: 1 asker yaralı

Tunceli-Pülümür karayolunda yol kesen bir grup PKK'lı 4 aracı yaktıktan sonra 1 köy korucusunu kaçırdı. Tunceli Valiliği, PKK'lıların döşediği bombayı imha etmeye giden askerlerden sadece 1 tanesinin yaralandığını açıkladı.Tunceli-Pülümür karayolu Ağlayan Kayalar mevkiinde bulunan 9. Çığ Tüneli'nde saat 18.00 sıralarında yol kesen bir grup PKK'lı, araçtakilere örgüt propagandası yaptı. Daha sonra araçta bulunan ve Pülümür'de korucubaşı olan İsmail Gürbüz'ü alıkoydular. PKK'lılar, dağlık ve ormanlık alana kaçamadan önce yolun belli kısımlarına bombalı tuzak kurdu. 2'si tanker 4 aracı yaktıktan sonra, bir ticari taksiye el koyan PKK'lılar, bu araca bomba koyarak tuzaklama yaptı.

HELİKOPTERİN İNİŞ YERİNE BOMBALI TUZAK

Olayın ardından Tunceli-Pülümür karayolunu trafiğe kapatan güvenlik güçleri, bölgede, helikopter destekli operasyon başlattı. Helikopterlerin askerleri indirdiği alana döşenen bombanın patlatılması sonucu 1 asker yaralandı. Tunceli Valiliği, konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "27.09.2011 tarihinde akşam saatlerinde Tunceli-Erzincan yolunun 37. kilometresinde yol kesen bölücü terör örgütü mensupları dört (4) aracı ateşe vermiş, bir (1) aracı tuzaklamış, bir (1) köy korucusunu da kaçırmışlardır. Yol kesilmesine müteakip bölgede başlatılan operasyonlar esnasında araziye yerleştirilen bir (1) adet uzaktan kumandalı bomba patlatılmış, bir (1) el yapımı bomba da etkisiz hale getirilmiş olup, bu patlamada bir (1) askeri personel hafif şekilde yaralanmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber