29 Eylül 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 29 Eylül 2011 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da Ankara Esenboğa Havaalanı'ndan Makedonya'nın başkenti Üsküp'e hareket edecek.

Başbakan Yardımcıları, Bakan ve Bakan Yardımcılarının programları

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da, saat 10.00'da Uludağ Üniversitesi 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı açılış programına, saat 14.00'te "Evliya Çelebi'nin Doğumunun 400. Yıldönümü" etkinliğinin açılış törenine, saat 18.00'de Osmanlı Çeşmesi'nin açılış törenine ve saat 19.00'da Yıldırım Belediyesi Bilim Merkezi'nin açılış programına katılacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi'nde saat 09.30'da, "İstanbul Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Ulusal Tatbikatı" açılış törenine katılacak. Saat 11.00'de Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde tatbikatının yönetimine iştirak edecek olan Yıldırım, daha sonra Kocaeli'ne gidecek. Burada saat 15.30'da Kocaeli Liman Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının açılış programına katılacak olan Bakan Yıldırım, ardından İstanbul'a dönecek.

Yıldırım, Ortaköy'de saat 18.00'de, İstanbul Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Ulusal Tatbikatı kapanış yemeğine katılacak.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Koç Müzesi'nde saat 20.30'da, 'İnstitut du Bosphore'nin gala yemeğine katılacak.

- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Konya'da saat 11.00'de, Hilton Garden Inn Otel'de düzenlenen Yerel Yönetimler Strateji Belgesi Çalıştayı'nın açılışına katılacak. Şahin, saat 12.00'de Konya Valiliği'ni ziyaret edecek.

- Kalkınma Bakanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, Balıkesir Valiliği'ni ziyaret edecek ve Balıkesir Üniversitesi 2011-2012 Akademik Yılı açılış törenine katılacak. Şehir merkezinde hayırsever Ercan Kıvrak tarafından yaptırılan ilköğretim okulunun açılışını yapacak olan Yılmaz, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nı ziyaret edecek.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 10.30'da Gürcistan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alexandre Khetaguri ve Çevre Bakanı George Khachidze'yi makamında kabul edecek, saat 15.00'te Zonguldak'a gidecek. Bakan Eroğlu, Valilik ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek ve İl Koordinasyon Toplantısına katılacak.

- Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) tarafından hazırlanan "Yerli Marka Çalışma Raporu", saat 11.00'da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e sunulacak, saat 13.00'da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün düzenlenen toplantının ardından açıklama yapacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 09.00'da Hilton Oteli'nde düzenlenen Fosil Enerji ve Mineral Rezervleri ve Kaynakları İçin Birleşmiş Milletler Çerçeve Sınıflama Sistemi (UNFC-2009) Çalıştayına katılacak.

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, saat 11.00'da TSYD Genel Merkez Yönetim Kurulu'nu kabul edecek.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, saat 09.00'da TOBB Merkez Bina'da, "Türkiye Fikri Mülkiyet Değerlerini En üst Seviyeye Çıkarma" konulu konferansa katılacak.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, saat 11.00'da Yetiştirme yurtlarında kalan ve lisans yerleştirme sınavında başarı gösteren öğrencileri makamında kabul edecek, saat 13.30'da Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarı Taslağı üzerine baro başkanları ile değerlendirme toplantısı yapacak.

Siyasi partilerin programları

- AK Parti Heyeti, saat 11.00 yeni Anayasa hazırlıkları kapsamında CHP'yi ziyaret edecek.

- CHP Ankara Milletvekili ve Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, saat 11.15'de TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, saat 12.30'da patent sahibi olan öğretim elemanlarıyla değerlendirme toplantısı yapacak.

- Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek ilk hac kafilesi, saat 07.00'da Ankara Esenboğa Havaalanı'nda düzenlenen törenle uğurlanacak.

- Emniyet Genel Müdürlüğü'nde, saat 14.00'da Yabancılar Hudut İltica Dairesi Başkanlığı tarafından eş ortak ülkeler Hollanda ve İngiltere ile birlikte uygulanmakta olan "Mülteciler ve Sığınmacılar İçin Kabul, Tarama ve Barınma Merkezi'nin/Sisteminin Tesisi" isimli eşleştirme ve yatırım projesinin kapanış töreni yapılacak.

- Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Genel Başkanı İsmail Koncuk, saat 11.00'da terör örgütü PKK'nın öğretmenleri kaçırması dolayısıyla Kızılay Meydanı'nda basın açıklaması yapacak.

- Atılım Üniversitesi'nin 2011-2012 Akademik Yılı Açılış Töreni, saat 10.00'da üniversitenin İncek'teki yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

- Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) tarafından düzenlenen "Eşya Piyangosu" çekilişinde kazanan talihlilere ikramiyeleri, saat 14.00'da düzenlenen törenle verilecek.

- Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi tarafından düzenlenen "Kapitalizmin Krizi ve Sağlık Konferansı" saat 15.30'da başlayacak.

- Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nün Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı ile ortaklaşa düzenlendiği "Yüzyılın Mirası" isimli takı defilesi, saat 19.30'da Swiss Otel'de yapılacak.

- Birinci Uluslararası Türkçe Eğitimi Öğrenci Kongresi, saat 10.30'da Gazi Konser Salonu'nda yapılacak.

- Niğde Tanıtım Günleri, saat 12.00'da Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle başlayacak.

- Endonezya Sosyal İşler Bakanı Dr. Salim Segaf, saat 11.30'da, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret edecek.

- Sayıştay Başkanı Recai Akyel, saat 14.00'te, Bartın Üniversitesi'nin Akademik Yılı açe, saat 11.00'da Bilim, Sanayi ve Teknılış törenine katılacak ve öğrencilere yılın ilk dersini verecek.

- İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Atatürk Havalimanı'nda saat 19.30'da, kutsal topraklara gidecek ilk hac kafilesini uğurlayacak.

- Türk Kalp Vakfı yetkilileri, Taksim Meydanı'nda saat 14.00'te, 12'nci Dünya Kalp Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

- Türkiye Kamu Sen İstanbul Şubesi üyeleri, Taksim Meydanı'nda saat 12.30'da, öğretmenlerin terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasını protesto için yürüyüş düzenleyecek.

- Adalet Platformu üyeleri, İstanbul Özbekistan Konsolosluğu önünde saat 12.00'de, Özbekistan Halk Hareketi Rusya Temsilcisi Fuad Shakirhocaoglu Rustamhocaev'nun öldürülmesini protesto edecek.

- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin bahçesinde saat 12.30'da, 'Kanun Hükmünde Kararname'leri ve 'Tam Gün Yasası'nı protesto amacıyla basın açıklaması ve eylem düzenleyecek.

- Çağdaş Hukukçular Derneği'nce düzenlenen "Kıdem Tazminatı Gasp Ediliyor" konulu değerlendirme toplantısı, İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Orhan Adli Apaydın Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

--------------------------------

- Çanakkale'de bulunan Akçansa Çimento Fabrikası'nda 'Atık Isı Geri Kazanım Tesisi'nin açılışı, saat 11.00'de törenle yapılacak. Açılış törenine Heidelberg Cement Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bernd Scheifele, Sabancı Holding Ceo'su Zafer Kurtul, Sabahcı Holding Çimento Grup Başkanı Mehmet Göçmen ile Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal katılacak.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda deplasmanda İngiltere'nin Stoke City takımı ile karşı karşıya gelecek. Maç saat 22.05'te başlayacak.

- Trabzonspor'un savunma oyuncusu Mustafa Yumlu, saat 11.00'de Mehmet Ali Yilmaz Tesisleri'nde düzenlenecek törenle yeni sözleşmeye imza atacak.

- Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Esat Yılmaer ve yönetim kurulu üyeleri, saat 11.00'de Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı makamında ziyaret edecek.

- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında sahasında oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını saat 18.00'de ilk yarım saati basın mensuplarına açık antrenmanla sürdürecek.

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda oynayacağı Ankaragücü maçının hazırlıklarına, saat 11.00'de basına kapalı antrenmanla devam edecek.

- Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda Eskişehirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürecek.

- Bank Asya 1. Lig'in 4. haftası oynanacak 4 maçla tamamlanacak. Program şöyle:

(14.00) Kayseri Erciyesspor - Denizlispor

(15.30) TKİ Tavşanlı Linyitspor - Kartalspor

(20.30) Adanaspor - Giresunspor

(20.30) Bucaspor - Konyaspor

- Uluslararası Çanakkale Bisiklet Turu, Troia Antik Kenti'nde verilecek start ile başlayacak.


29 Eylül 2011 Perşembe

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya'nın başkenti Üsküp'e gidecek. (10.00)

AK Parti Heyeti, anayasa görüşmeleri için CHP'yi ziyaret edecek. (11.00)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bursa'da bir dizi etkinliğe katılacak. Arınç, Uludağ Üniversitesi'nin akademik yılı açılışına katılıp öğrencilere hitap edecek. Ardından Evliya Çelebi'nin 400. Doğum Yıldönümü nedeniyle Bursa Valiliği tarafından Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek sempozyuma katılacak. (10.00-19.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Rixos Otel'de, ''Küreselleşen Dünyada Aile ve Toplum'' konulu toplantıya katılacak. (13.30)

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, patent sahibi öğretim elemanlarıyla toplantı yapacak. (12.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hilton Oteli'nde, ''Fosil Enerji ve Mineral Rezervleri'' konulu çalıştaya katılacak. (09.00)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Konya'da ?Yerel Yönetimler Strateji Belgesi Çalıştayı'na katılacak. (11.00)

Batman'daki terör saldırısında ağır yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Adem İlkkılıç için bugün memleketi Kayseri'de cenaze töreni düzenlenecek.

Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığının koordinasyonunda düzenlenen 'İstanbul Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Ulusal Tatbikatı-2011' yapılacak. Tatbikatın açılış töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Yıldırım, daha sonra, Kocaeli Liman Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının açılış törenine katılacak. ((09.30/11.00/15.30)

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu'nda temaslarda bulunacak.

Evliya Çelebi'nin doğumunun 400. yıldönümü töreni ve Evliya Çelebi'nin İzinde Açık Oturumu yapılacak. (14.00)

Yer darlığı nedeniyle 9 bin 302 arkeolojik eser depoda tutuluyor

Kayseri Arkeoloji Müzesi'nin daha modern bir binaya sahip olması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Mevcut müzenin fiziki koşulları uygun olmadığı için kazılarda bulunan ve kentin geçmişine ışık tutan 9 bin 302 arkeolojik eser depoda muhafaza ediliyor. (Özel)

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Atatürk Havalimanı'ndan ilk hac kafilesini uğurlayacak. (19.30)

SPOR

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TSYD yönetimini kabul edecek. (11.00)

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş, E Grubu'ndaki 2. maçında İngiltere temsilcisi Stoke City ile deplasmanda karşılaşacak. (22.05)

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devam eden Dünya Boks Şampiyonası'nda 69 kiloda Önder Şipal ilk tur maçında Polonyalı rakibiyle mücadele edecek.

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber