Velilerden kayıt parası alan okullar, eğitim denetmenlerin takibinde

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2011 10:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni bir uygulamayla okulları gözlem altına alacak. Özellikle, okulların kayıt dönemi öncesinde velilerden para alınıp alınmadığı, titizlikle incelenecek. Bunun için sahaya çıkan eğitim denetmenleri, okullarda yaptığı araştırmalar sonucunda para alan idarecileri tespit ettiği takdirde, haklarında soruşturma açtıracak.

MEB okulların mali yapısına mercek altına aldı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzasıyla tüm il valiliklerine gönderilen ?öğrenci Kayıt ve Kabullerinde Bağış Alınması' başlığıyla gönderilen yazıda, velilerden para alınıp alınmadığı kontrol edilecek. Mali konularda uzman denetçiler, sahaya çıkarak okulların ve aile birliklerinin hesaplarını tek tek inceleyecek. Kontrollerin ardından velilerden para alındığı tespit edilenler hakkında soruşturma açılacak.

Bakanlık, öğrenci kayıtlarında genelgeye uyulmayarak para istendiği ve alındığı yönünde bilgilerin ardından hiç vakit kaybetmeden eğitim denetmenlerini devreye soktu. Bakanlık, konu hakkındaki veli ve kamuoyu hassasiyetini ön plana alarak, il eğitim denetmenlerinin her tür ve düzeydeki resmi eğitim-öğretim kurumlarında 2011?2012 eğitim öğretim yılı öğrenci kayıt kabullerinde ve diploma verilirken para alınıp alınmadığını okul aile birlikleri hesapları ile birlikte incelenmesine hükmetti. Bakanlık, genelgeye rağmen para alanlar hakkında işlem başlatılmasını istedi.

Öte yandan başkent Ankara'da 207 eğitim denetmeni tüm okullarda incelemelerine başladı. Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, denetçilerle bir araya gelerek Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in konu hakkındaki hassasiyetine vurgu yaptı.

207 denetmenle Ankara'daki okulların 24 saat gözetim altında tutulacağını vurgulayan Aydoğan, eğitim denetçilerinin görevleri sırasında hem açıklık ilkesini hem de iradelerini kullanmalarını, özellikle kamu vicdanını dikkate almaları gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber