İçişleri Bakanı Şahin'den İtfaiye Teşkilatı'na kutlama

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2011 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluşunun 297. yıldönümü ve İtfaiye Haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

'Yaman Gelir, Yaman Gideriz.' naraları ve cesaretleri ile İstanbul'u yangınlardan koruyan Tulumbacı Ocağı'ndan, yangına ve afete en kısa sürede, en etkili biçimde müdahale eden, günümüzün modern itfaiye teşkilatına kadar 297 yıl geçmiştir." diyen Şahin, itfaiye teşkilatının bu süre zarfında şehirde ve köyde, canı ve malı tehdit eden yangın ve doğal afetlere müdahale hususunda gösterdikleri cansiparane çalışmaların her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurguladı.

Şahin, şöyle devam etti: "Cana ve mala zarar gelmesin diye hayatlarını bile feda etmekten çekinmeyen kahraman İtfaiye Teşkilatı ve mensuplarının, yangın ve doğal afetle daha etkin mücadele edebilmesi için gösterilen her türlü çabayı desteklemek hepimizin ortak yükümlülüğüdür. Bilindiği üzere her yıl, 25 Eylül- 1 Ekim tarihleri arası İtfaiyecilik Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile İtfaiye Teşkilatımızın 297. kuruluş yıldönümünü ve İtfaiye Haftasını en içten dileklerimle kutlar, 'Bir can olsun kurtarabilir miyiz?' inancıyla yangın ve doğal afetle mücadelede yaşamını yitiren şehit itfaiyecilerimize Allah'tan rahmet dilerken, Ülkemizin her köşesinde, her zaman görevinin başında olan itfaiyeci kardeşlerimin başarılı çalışmalarının devamını diler, sevgilerimi sunarım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber