İlköğretim öğrencisine dayak iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2011 15:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Antalya'da ikinci sınıf öğrencisi olan 9 yaşındaki oğluna dayak attığı gerekçesiyle sınıf öğretmeni hakkında suç duyurusunda bulunan anne, şikayetin ardından oğlunun okula alınmadığını ileri sürdü.

Kepez ilçesinde ikamet eden Fatma K., ilköğretim ikinci sınıfa giden oğlu H.C.K'nın (9) geçen yıl olduğu gibi bu yılda şiddete maruz kaldığını iddia ederek, sınıf öğretmeni hakkında suç duyurusunda bulundu. Olayın geçen hafta çarşamba günü meydana geldiğini iddia eden Fatma K., "Geçen hafta sonu denize gittiğimizde oğlumun kulağına küçük taş parçası kaçmış. Eve geldiğimizde ağrımaya başladı. Hastaneye gittik, orta kulak zarına yakın bir yerde taş parçası çıktı. Salı günü küçük bir operasyonla taş alındı.

Doktor oğlumun 3 gün okula gitmemesi gerektiğini söylemesine rağmen çocuk ısrarla okula gitmek istedi. Çarşamba günü okula beraber gittik ve sınıf öğretmenine, 'Öğretmenim, oğlum kulağından küçük bir operasyon geçirdi. Sınıfta dikkat ederseniz sevinirim' dedim. Ben eve döndükten sonra oğlum ve diğer çocuklar arasında tartışma çıkmış. Öğretmen ceza olarak oğlumun hem operasyon yapılan kulağına hem yüz bölgesine 4-5 kez vurmuş. Olay sınıfta olduğu için sınıfta dövmüş ve tek ayak üstünde durma cezası vermiş"

dedi.

"POLİSE ŞİKAYETTE BULUNDUM"

Fatma K.,"Tek benim çocuğum değil diğer çocukları da dövüyor. Aynı gün Kepez Polis Merkezi'ne şikayette bulundum. İşlem yapılması için adli tıp raporu almak için adliyeye gittik. Şu anda belgeler Kepez Polis Merkezi'nde. Öğretmeni telefonla aramışlar, ardından öğretmen beni aradı ve 'İki vurduysam ne olmuş? Bir yerimi kırılmış? Sizin amacınız ne?' dedi. Ben de, 'Hocam bunu siz hak ettiniz' dedim. Bana, 'Çocukta kırık mı, yara mı var? İstediğiniz yere başvurun' dedi" şeklinde konuştu.

Olayın bu hale gelmesini istemediğini söyleyen Fatma K., sözlerine şöyle devam etti:

"Beni mecbur bıraktılar. Geçen yıl aynı bu dayak konusunu okul müdürüne de söyledim. Çocuğumun dövüldüğünü ben kendi gözümle de gördüm. Müdür bana 'Bu olay başka bir yere gitmesin, ben okul içinde halledeceğim' dedi. Geçen yıl Milli Eğitim Şube Müdürü ile de görüştüm. 'Çocuğum okulundan geri kalmasın, okulda yeni başladı. Çocuğu okula bırakacağım' dedim. Şube müdürü bana, 'Okul müdürü sizinle görüşmek istiyor' dedi. Okul müdürü ile görüştüğümde bana, 'Siz okul içinde halledebilecek işleri yüksek

makamlara bildirdiniz. Siz dilekçenizi geri alın. Biz çocuğunuzu okula geri alalım' dedi. Ben de müdürden çocuğumun sınıfını değiştirmesini, başka bir şubede eğitimine devam etmesini istedim ama müdür bey 'Hayır. Siz bizi polise şikayet etmişsiniz, dilekçenizi geri alın. Biz çocuğu okula alalım, çocuğu okula almıyoruz' dedi. Çocuğum 4 gündür okula gitmiyor. Yakın zamanda taşınmayı düşünüyoruz. Ben çocuğumun okumasını istiyorum. Aynı şubede değil, başka şubede devam etsin okuluna. Gerekirse Milli Eğitim

Bakanlığı'na kadar gideceğim. Gerekirse sınıftaki bütün öğrenciler konuşturulsun. Sınıf öğretmeninin yanlış yerde görev yaptığına inanıyorum."

"TEK İSTEĞİ OKULUNA GİTMEK"

4 gündür okula alınmayan 9 yaşındaki H.C.K ise, arkadaşları ile tartışması sonrası öğretmeninin kendisini dövdüğünü iddia ederek, "Öğretmen vurduktan sonra kulağım acıdı. Tek ayak cezası verdi. Dört yumruk attı, dört tokat attı. Öğretmen tüm arkadaşlarımı dövüyor. Okula gidemiyorum. Okula gitmek istiyorum ama o okulu sevmiyorum, öğretmen dayak atıp ceza veriyor" şeklinde konuştu.

Derslerine evinde çalıştığını anlatan H.C.K, her gün okul çıkışı arkadaşlarının evinin önünden geçmesini izlediğini belirterek, "Tek isteğim okula geri dönmek. İleride mimar olmak istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber