Kuşadası'nda yaralanan başkomiser öldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2005 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde patlama meydana geldi. Yaralı olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Başkomiser Yaşar Aykaç kurtarılamayarak şehit oldu. Olayda 4 polis de yaralandı.

Hastane yetkilileri, Patlamada kolu kopan ve iç organları parçalanan Aydın Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli Başkomiser Yaşar Aykaç'ın (50) kurtarılamadığını söylediler.

Hastaneye gelen, başkomiserin eşi Birsen ve kızı Sinem büyük üzüntü yaşadı. Aileyi teselli etmeye çalışan İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş da gözyaşlarını tutamadı.
Alınan bilgiye göre, Kuşadası'nda saat 12:00 sıralarında Atatürk Heykeli önüne şüpheli paket koyulduğu ihbarı üzerine, ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri olay yerini çembere almak istedikleri sırada patlama meydana geldi.

Polislerin özel giysisi olmadan bombayı imha etmeye çalıştığı öğrenildi. İddiaya göre bomba imha uzmanı özel giysi giymeden paketi eliyle açtı ve bomba bu sırada patladı.

Kuşadası'nda bombanın patladığı meydana 50 metre uzaklıktaki, hediyelik eşya, kuyum, halı gibi turistik eşya satılan Madalyon Galeria'ya saat 14.00 sıralarında bomba ihbarı yapıldı. İhbar, telefonla işyerine geldi. Çalışanlar durumu polise bildirip yardım istedi. İşyeri boşaltıldı. Mağaza yanındaki kafede oturanlar dışarıya çıkarıldı, büyük heyecan yaşandı. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Başkomiser 54 yaşındaki Yaşar Aykaç'ın dört yıl önce emekliliğini hakettiği halde çalışmaya devam ettiği öğrenildi. Mesleğe 1979 yılında başlayan ve 10 yıldır Kuşadası'nda görevli Çorum doğumlu Başkomiser Aykaç'ın arkadaşları arasında son derece sevilen birisi olduğu da belirtildi.

Ağır yaralı halde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Aykaç'ın, durumunu televizyonlardan duyan meslektaşları ve ağabeyi İrfan Aykaç hastaneye koştu. Polisler kan vermek için sıraya girdi. Ancak bir süre sonra başkomiserin şehit olduğu haberi gelince yakınları ve arkadaşları yıkıldı.

Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'nün, ilçeye bomba konulacağı yönünde bir istihbarat edinince üç gün önce alarma geçtiği, dün akşam yapılan toplantıda da durumun değerlendirildiği öğrenildi. Polisin, yer ve zaman konusunda net bilgilere ulaşılamamasına rağmen, özellikle kent giriş ve çıkışlarında önlemlerini artırdığı, her yeri didik didik aradığı da belirtildi.

Kuşadası'nda bomba patlamasının ardından önlemler artırılırken, çarşı merkezinde, Tansaş karşısındaki Tuti adlı kafeteryanın ikinci katında, cam önünde görülen şüpheli poşet de tedirginlik yarattı. Durum polise bildirildi. Aydın'dan gelen bomba imha uzmanları şüpheli paketi, uzaktan kontrollü şekilde fünyeyle patlattı. Ancak bölgede yeterli güvenlik önlemi alınmadığı için çarşı merkezinde ve sokakta patlama sırasında büyük panik havası esti. Yeniden bomba patladığını sanan bazı vatandaşlar korkulu dakikalar yaşadı. Poşetten çamaşır çıktı.

Bomba ihbarı yapılan hediyelik eşya mağazasında ise bomba bulunmadı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber