Başsavcılık: Hamile kadını öldüren mermi teröristlere ait/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2011 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, hacca gidecek kayınpederini ziyaretten dönen 8 aylık hamile kadın Mizgin Doru, 6 yaşındaki küçük kızı Sultan ve komiser yardımcısı Adem İlkılıç'ın ölümüne neden olan kurşunların, olayda ölü ele geçirilen PKK'lı teröristlerin silahından çıktığını açıkladı.Olay yerinde toplanan 115 boş kovanın incelendiğini belirten Başsavcı, bunların PKK'lılara ait iki kaleşnikof marka uzun namlulu silahtan çıktıklarının tespit edildiğini kaydetti. Başsavcı, ölümlerin polislerin açtığı ateş sonucu meydana geldiği, ölü ele geçirilen terör örgütü üyesi şüphelilerden bir tanesinin olayla ilgisi olmayan bir inşaat işçisi olduğu yönündeki haber ve yorumların da gerçeği yansıtmadığını belirtti.

26 Eylül 2011 günü yaşanan olayla ilgili yazılı bir açıklama yapan Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, elde ettikleri delilleri tek tek sıraladı. Kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesi için açıklama yapmanın zaruri hale geldiğini anlatan Başsavcı, detaylı bilgiler verdi. 26 Eylül günü gece saatlerinde, üç terör örgütü mensubunun, TPAO Bulvarı üzerinde bir sivil vatandaşı etkisiz hale getirerek şahsın aracını gasp ettikleri yönünde bilgi alınması üzerine güvenlik güçlerinin harekete geçtiğini anlatan Başsavcı Muhammet Emre Ejder, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Güvenlik güçlerinin bahsi geçen aracı gizlice takibe aldıkları, şüphelilerin takip edildiklerini fark ettikleri anda, ana caddeden ara sokağa saparak tekrar aynı ana caddeye çıkmaya çalıştıkları sırada, bu yolu kapatmış olan güvenlik güçlerine ait zırhlı araçların bulunduğu istikamete ellerindeki uzun namlulu silahlarla ateş açtıkları, bu sırada şehit olan ve yaralanan sivil vatandaşların içinde bulunduğu aracın ana caddeden, olayın meydana geldiği caddeye dönerken şüphelilerin ateşi ile karşı karşıya kaldığı, yine şehit olan komiser yardımcısı görevlinin içinde bulunduğu aracın da zırhlı araçlarla yan yana durmakta olduğu anlaşılmıştır. Yapılan olay yeri inceleme ve sonrasında yapılan laboratuar incelemesi sonucunda, şehit olan ve yaralanan sivil vatandaşlarımızın içinde bulunduğu araç içerisinde bulunan 2 adet mermi çekirdeğinin, asfalt üzerinde çıkan 12 adet boş kovanın, şüphelilerin ölü olarak ele geçirildikleri yerde bulunan toplam 85 adet boş kovanın, olay yerine yakın bir sivil binadan çıkan bir mermi çekirdeğinin, şüphelilerin kullandıkları araç içerisinde bulunan toplam 18 adet boş kovanın, şüphelilerin olay sırasında kullandıkları ve olaydan sonra muhafaza altına alınan iki adet kalaşnikof marka uzun namlulu silahtan çıktıkları tespit edildi. Ölen ve yaralanan sivil vatandaşlarımızın vücutlarında herhangi bir mermi çekirdeği bulunamadı. Olay sonucunda ölü olarak ele geçirilen ve inşaat işçisi olduğu iddia edilen F.T.'nin el ve yüzünden alınan svapların incelenmesi sonucunda atış artıklarının tespit edildiği, ayrıca gasp eyleminin mağdurunun 155'e yaptığı ihbarla özdeş nitelikte olan ifadesine ve dosya kapsamındaki diğer beyanlara göre olayı üç kişinin gerçekleştirdiğinin sabit olduğu anlaşılmıştır. Bu çerçevede, iki sivil vatandaş ve bir komiser yardımcısı görevlinin ölümlerinin, yapılan operasyonda ölü olarak ele geçirilen üç terör örgütü mensubunun müşterek eylemleri neticesinde meydana geldiği değerlendirilmekte ve olaya ilişkin soruşturmaya devam edilmektedir."

Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, olayda hayatlarını kaybeden sivil vatandaşların ölü muayenesi ve otopsi işlemlerinin Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı yerine neden Batman'da yapıldığına da açıklık getirdi. Ejder, "Başsavcılığımızın uygulaması gereği, görevli adli uzmanı tabibin izin veya raporlu olduğu haller dışında, klasik otopsi işlemleri, bizzat Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılmaktadır. İlimizde mevcut imkanlar, adli tıp uzmanı tabip görev başında olduğu sürece, klasik otopsi işlemi yapmak için yeterli durumdadır. Bahsi geçen olayda da maktul yakınlarının daha fazla bekletilmemesi ve olayın hızlı bir şekilde aydınlatılabilmesi için klasik otopsi işlemi Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılmıştır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber