Eski Madımak Oteli öğrencilere hizmet veriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2011 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 günü meydana gelen olaylarda 37 kişinin hayatını kaybettiği eski Madımak Oteli, kamulaştırıldıktan sonra Bilim Ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülerek öğrencilerin hizmetine sunuldu.İçerisinde yaklaşık 10 bin kitabın bulunduğu bir kütüphane, izleme salonları deney odaları oluşturulan merkezde, öğrenciler öğretmenleri eşliğinde her türlü deneyi yapabilecek. Ayrıca anaokulu öğrencileri için oluşturulan alanlarda da eğitici ve öğretici hikâyeler okunacak.

Merkez yoğunluk ve kargaşanın önüne geçebilmek için randevu sistemiyle öğrencilere hizmet verecek. Her okulun merkeze gelmeden önce görevli öğretmenlerden randevu alması gerekecek. Ayrıca Bilim ve Kültür Merkezi'ne kırsal bölgelerdeki öğrencilerin özellikle getirilmesi içinde çalışma başlatıldı.

Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, ilçe kaymakamlıklarına talimat vererek ilçe ve köydeki öğrencilerin bu merkeze getirilmesini istediklerini söyledi.

Eski Madımak Oteli'nin kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından Sivas İl Özel İdaresi'ne devredildiğini ve yapılan düzenlemelerle Sivas İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürüldüğünü aktaran Çiftçi, yapının bu haliyle öğrencilere hizmet vermeye başladığını vurguladı.

"BİLİM MERKEZİ KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN ÖĞRENCİLER GRUPLAR HALİNDE KABUL EDİLİYOR"

İkinci kattaki Bilim Merkezi'nin küçük olması nedeniyle öğrencilerin gruplar halinde randevu alarak gelmesini istediklerini aktaran Çiftçi, "Amacımız hem geçmişte yaşanan üzücü olayların izlerini silebilmek hem de çocuklarımıza Türkiye genelinde çok az örneği olan bir merkez kazandırmak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen biri matematik, biri fizik ve birisi de anaokulu öğretmeni olmak üzere üç eğitimcimiz hizmet veriyor. Çocuklar, deney odasında öğretmenlerin denetiminde hayatları boyunca görmedikleri deneyleri yapabiliyor. Özellikle kırsal bölgelerde eğitim gören çocukların bu merkezden faydalanmalarını daha fazla istiyoruz. Çünkü bu bölgelerdeki çocuklarımız çok daha kısıtlı imkânlarla eğitim görüyor. Çocukların eğlenerek öğrenebilecekleri güzel vakit geçirebilecekleri bir mekân oluşturduk." dedi.

Binanın giriş katının sol bölümünde yer alan kütüphanenin iki ayrı bölümden oluştuğunu belirten Çiftçi, asma katındaki bölüm 0-6 yaş grubu, zemin kattaki bölümün ise 7-14 yaş arası çocuklar için tasarlandığını söyledi.

Merkezin üst katında ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilim Merkezi örnek alınarak TÜBİTAK'ın katkılarıyla yapılan bilim merkezi bulunduğunu ve bunun Türkiye'de örneğinin çok az yerde olduğunu ifade eden Çiftçi, "Öğrenciler, okullarında fen ve matematik derslerinde teorilerini öğrendikleri ancak uygulama imkânları olmayan çeşitli deneyleri görevli öğretmenler eşliğinde yapabiliyor. Hayatları boyunca hiç görmedikleri ve kendi imkânlarıyla yapamayacakları deneyleri bu merkezde gerçekleştiriyor. Bilim Merkezi'nin bulunduğu katta yer alan mini sinema odasında ise merkezi gezen öğrencilere sinevizyon eşliğinde bilimsel gösteriler sunuluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Ankara'daki çocuk kütüphaneleri örnek alınarak aynı katta hazırlanan masal odasında da anaokulu ve ana sınıfı öğrencilerine masallar anlatılıyor. Çocukların öykü kahramanlarıyla tanışılabilmesi sağlanıyor." diye konuştu.

"MERKEZ SİVAS'TAKİ KÜTÜPHANE EKSİKLİĞİNİ DE GİDERDİ"

Merkez içerisinde oluşturulan kütüphanenin Sivas'taki eksikliği de giderdiğini vurgulayan Çiftçi, yenisi yapılacak düşüncesiyle yıkılan büyük kütüphanenin bu zamana kadar yapılamadığını hatırlattı.

Bilim ve Kültür Merkezi'nde oluşturdukları kütüphanenin çocuklara yönelik olduğunun altını çizen Çiftçi, "Sivas'ta bu kadar büyük ve çocuklara yönelik bir kütüphane yoktu. Bunun eksikliğini ciddi manada hissediyorduk. Oluşturulan kütüphanede çocuklarımız hem araştırma yapabiliyor hem de boş vakitlerini değerlendirebiliyor." ifadelerini kullandı.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kayhan da yapılan merkezin henüz başlangıç olduğunu, ilerleyen dönemlerde kapsamının daha da genişletilerek daha büyük kitlelere hizmet verebilmesine imkân tanınacağını aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber