Dolar artışı ile konutta %30'luk 'gizli indirim' oldu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Ekim 2011 07:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Varlıbaş, dövizdeki artışın konut sektörüne yüzde 30'luk 'gizli bir indirim' olarak yansıdığını belirterek, 'Henüz maliyet artışı fiyatlara yansımadı. Yıl sonuna kadar Meridian'da metrekare fiyatını 10 bin TL'ye çıkaracağız' dedi

VARYAP CEO Erdinç Varlıbaş, Batı Ataşehir'de inşa ettikleri ve Nisan 2009'da satışa çıktıkları Varyap Meridian projesinde ortalama metrekare satış fiyatının 3 bin liradan bugün 7 bin liraya geldiğini belirterek, 'Yüzde 140 ila yüzde 150 arasında bir getiri sağladık' dedi. Dövizdeki artışın maliyetleri etkilediğini ancak bunun henüz sektörde fiyatlara yansıtılmadığını ifade eden Varlıbaş, 'Biz de henüz dolar artışını Meridian'ın fiyatlarına yansıtmadık. Fakat 2011 sonuna kadar metrekare satış fiyatını 10 bin liraya kadar çıkarmayı hedefliyoruz'' dedi. Varlıbaş, uzun vadede ise 15 bin TL'yi görmeyi planladıklarını ifade etti.

Yeni ödeme sistemi

VARLIBAŞ, son etaptaki daireler için yeni bir ödeme sistemi geliştirdiklerini belirterek, daire fiyatının yüzde 1'inin peşin alınacağını, 8 farklı ödeme seçeneği sunan ödeme sisteminde, yüzde 0 ila yüzde 0,90 arasında değişen oranlarda Varyap faiz oranı uygulanacağını belirtti. Erndinç Varlıbaş, Varyap Meridian Grand Tower'da fiyatların 386 bin liradan başladığını sözlerine ekledi.

Meridian'ın %7'si yabancıya gitti

VARYAP Meridian'da 5 rezidans kule içerisinde 1.500 konutun yanı sıra otel ve kongre merkezini barındıran Meridian for Business ile mağazalar ve iş yerleriyle şekillenen şehir meydanı yer alıyor. 1.500 konutun 1.070'ini sattıklarını, işyerleri ve dükkanların satışını da önümüzdeki ay açık artırma ile yapılacağını belirten Varlıbaş, satılan konutların yüzde 7'sini yabancıların aldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber