Bakan Şahin: KCK operasyonlarında tutuklananların toplam sayısı 485/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2011 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, KCK operasyonları kapsamında 2009 yılından bu güne kadar gerçekleşen tutuklu sayısının 485 olduğunu açıkladı.

Bakan İdris Naim Şahin, Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant ile yaptığı ortak basın toplantısında gündeme ilişkin soruları da cevapladı.

Bir gazetecinin, BDP'nin 2009 yılından bu yana KCK operasyonları kapsamında yaklaşık 8 bin kişinin gözaltına alındığı, 3 bin 895 kişinin ise tutuklandığı yönündeki açıklamalarını hatırlatılması üzerine Şahin, ?BDP'nin ve onunla bağlantılı oluşumların, sözde kuruluşların temsilcilerin yapmış olduğu açıklama ve bilgilendirmeler, bugün değil kendilerini ifade etmeye çalıştıkları günden beri gerek sayısal bilgiler, gerekse sözlü değerlendirmeler itibari ile hiçbir zaman gerçeği yansıtmamaktadır.? dedi.

Gerçek dışı bir bilgilendirme ile kamuoyunun zihninde soru işaretleri oluşturmaya çalışıldığını söyleyen Şahin, ?Gerçekte gerekirse ifade ettikleri rakamda da tutuklamalar, gözaltılar gerçekleşir. Ama Türkiye bir hukuk devletidir. Devlet olarak da kendisini, varlığını, vatandaşlarının güvenliğini korumayı en öncelikli ve vazgeçilmez görev olarak telakki eder, Anayasası gereği. KCK operasyonları olarak gerçekleşen operasyonlardaki gerçek sayı nedir sorusunun, doğru cevabını veriyorum. 2009 yılından itibaren, bugüne kadar yani bu saat itibari ille gerçekleşmiş bulunan tutukluluk sayısı 485'tir. Son dönemde yani 1 Eylül tarihinden itibaren başlamış olan uygulamalar sonucundaki tutukluluk sayısı ise 277'dir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber