12 Ekim 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 12 Ekim 2011 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 11.30'da İngiltere eski Başbakanı ve Ortadoğu 4'lüsü Özel Temsilcisi Tony Blair ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek, saat 14.30'da TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak'ı kabul edecek, saat 18.00'da Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 17.30'da Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin Kassanov ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 18.15'te Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ordinaryüs Profesör Doktor Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda saat 11.00'de, üniversitenin yeni eğitim-öğretim yılı açılış törenine katılacak. Erdoğan, saat 14.00'te Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Kampüsü'nde, bu üniversitenin akademik yılı açılış törenine ve Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Milli Birlik ve Bütünlük Sempozyumu'na katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu gündemindeki konuları görüşmek üzere saat 15.00'te toplanacak.

- Dışişleri Komisyonu, saat 11.00'de bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair kanun tasarılarını görüşecek.

- TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, saat 10.00'da Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivano ile görüşecek.

- TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, saat 14.00'te Pakistan Enformasyon Bakanı Firdevs Aşık Avan'ı kabul edecek.

- CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş saat 10.30'da basın açıklaması yapacak.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu ve CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner saat 11.00'de basın açıklaması yapacak.

Başbakan yardımcısı, bakan ve bakan yardımcılarının programları

- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, saat 09.00'da, İstanbul Conrad Otel'de düzenlenen "Türkiye'ye Yatırım - Texas Pacific Group (TPG) Perspektifi" konulu konferansa katılacak. Toplantının açılış konuşmasını Babacan, kapanış konuşmasını Şimşek gerçekleştirecek.

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çanakkale'de, saat 12.00'de Valililiği'ni ziyaret edecek. Saat 14.00'te Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yeni akademik yılı açılış törenine katılacak olan Arınç, daha sonra AK Parti İl Gençlik Kolları Kongresi'ne iştirak edecek.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gaziantep'te saat 10.00'da, Kırsal Kadın Çalıştayı'na katılacak. Bakan Şahin, saat 14.00'te İnsan Hakları Beyannamesi Yolu'nun açılışına katılacak. AK Parti Şahinbey İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Kongresi'ne iştirak edecek olan Şahin, Büyükşehir Belediyesi Anne Şefkat Evi'nin açılışına ve Şahinbey Belediyesi Evlilik Okulu sertifika törenine katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Aksaray'da, saat 10.00'da Valiliği, saat 10.30'da Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edecek. Dinçer, saat 13.00'te Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Aksaray Üniversitesi'nin akademik yılı açılış programına katılacak.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sel felaketinin yaşandığı Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Gebiz beldesinin Haskızılören köyünde incelemelerde bulunacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığındaki Üçlü Danışma Kurulu saat 11.00'de toplanacak.

Siyasi partilerin programları

- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, saat 12.00'da Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Derneği'nden (ESAM) Prof. Dr. Arif Ersoy başkanlığındaki heyeti makamında kabul edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, saat 18.00'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edecek.

- 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, ölümünün 24. yılında kabri başında saat 10.00'da anılacak.

- Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, saat 10.00'da Somali için toplanan ilaç yardımlarını Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'a teslim edecek.

- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Ankara Şubeleri Platformu üyeleri, saat 18.30'da Çankaya Belediyesi önünden başlatılacak yürüyüşle Sakarya Caddesi'nde oturma eylemi gerçekleştirecekler.

- Kamu Çalışanı Hak Sendikaları Konfederasyonu üyeleri, saat 13.00'da Sakarya Caddesi'nde basın açıklaması yapacak.

- Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Eyaletler Konseyi Başkanı M. Hamid Ansari, beraberindeki heyetle birlikte Konya'da ziyaretlerde bulunacak. Saat 14.30'da Mevlana Üniversitesi'nde fahri doktor unvanı verilecek olan Ansari, saat 15.30'da Mevlana Müzesi'ni ziyaret edecek ve sema gösterisi izleyecek.

- Dünyanın en ünlü kuaförleri, Bursa'da Uluslararası Yeşil Bursa Saç Festivali'ne katılacak ve burada hünerlerini sergileyecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

---------------------------

- TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, İstanbul Conrad Otel'de düzenlenen "Türkiye'ye Yatırım - Texas Pacific Group (TPG) Perspektifi" konulu konferansta konuşma yapacak.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- 27. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray arasında oynanacak. Karşılaşma saat 18.30'da başlayacak.

- Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu maçı hazırlıklarını saat 18.00'de yapacağı basına açık antrenmanla sürdürecek.

- Beşiktaş, Kayserispor maçı hazırlıklarını saat 16.00'da basına açık yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Galatasaray, Bursaspor karşılaşmasının hazırlıklarını saat 17.00'de yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Trabzonspor, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarını sürdürecek.

- Dünya Wushu Şampiyonası, saat 10.00'da Ankara Spor Salonu'nda devam edecek.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski İngiltere Başbakanı ve Ortadoğu Dörtlüsü Özel Temsilcisi Tony Blair ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak'ı ve Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'yi ayrı ayrı kabul edecek. (11.30/14.30/18.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi ve Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin akademik yılı açılış törenlerine katılacak. (11.00/14.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile görüşecek.

Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Komisyonu tarafından açıklanacak '2011 Türkiye İlerleme Raporu'nu düzenleyeceği basın toplantısıyla değerlendirecek. (15.00)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'te 'Bölgesel ve Kırsal Kadın Çalıştayı'na katılacak. Bakan Şahin, programın ardından İnsan Hakları Beyannamesi Yolu'nun açılışına katılacak. Şahinbey AK Parti İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Kongresi'ne katılacak olan Şahin, Anne Şefkat Evi'nin açılışını gerçekleştirecek. Şahin, son olarak Şahinbey Belediyesi Evlilik Okulu'nun sertifika törenine iştirak edecek. (09.30-17.00)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çanakkale Valiliği'ni ziyaret edecek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin akademik yılı açılış töreni ile AK Parti Gençlik Kolları Çanakkale İl Kongresi'ne katılacak. (12.00-14.00-16.00)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Aksaray Üniversitesi'nin yeni eğitim yılı açılış törenine katılacak. (11.00)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Üniversitesi'nin yeni eğitim yılı açılış törenine katılacak. (11.00)

Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı M. Hamid Ansari, Konya'da Mevlana Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek fahri doktora törenine katılacak, Mevlana Müzesi'ni ziyaret edecek, sema gösterisini izleyecek. (14.30-16.30)

Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında bir araya gelecek. (11.00)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler basın toplantısı yapacak. (11.00)

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edecek. (18.00)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Derneği heyetini makamında kabul edecek. (12.00)

İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın akrabaları adaya ziyarete gidecek. (08.00)

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (10.30)

Türk Eczacıları Birliği, 2 ay önce Somaliler için ilaç yardım kampanyası başlattı. Toplanan ilaç yardımı Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'a teslim edilecek. (10.00)

Gazi Üniversitesi, törenle yeni eğitim yılına başlayacak. (10.00)

Adana Çukurova Üniversitesi, yeni eğitim yılına törenle başlayacak. (10.00)

Türkiye Bilişim Derneği'nin düzenlediği Bilişim 2011 Etkinliği ve 28. Ulusal Bilişim Kurultayı Ankara'da yapılacak. (10.00)

KESK, 4688 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklikler ile grev ve toplu sözleşme hakkının birlikte yasada yer alması için Ankara'da eylem yapacak. (18.30)

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nce iki yılda bir düzenlenen teknik seminerlerin 11'incisi, bu yıl 11-14 Ekim 2011 tarihlerinde İzmir'de gerçekleştirilecek. Seminere çeşitli ülkelerden 350 yerli ve yabancı şirket temsilcisi katılacak. (09.30)

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir Memur-Sen'i ziyaret edecek. (10.00)

EDP İzmir İl Örgütü, darbecilerin yargılanması için adliye binası önünde basın açıklaması yapacak. (12.30)

Rusya'nın doğu bölgelerine güçlü kar yağışı hayatını etkilemeye başladı. Hafta sonunda Moskova'da kar yağışı beklendiğini kaydeden uzmanlar bu yıl kışın soğuk geçeceğini söylüyor.

Rusya'nın Çelyabinks kentinde Tacik aile ile Rus ailenin kızları Anna ve İrina'nın doğum evinde karıştıkları 12 yıl sonra ortaya çıktı.

Atina'da 8. Türk-Yunan Forumu bugün başlıyor. 2 gün sürecek forumda turizm konusu masaya

yatırılacak. Foruma katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın konuşma yapması bekleniyor.

Yunanistan'daki ekonomik kriz Türkçe yayın yapan City FM'i de vurdu. 20 yıldır kesintisiz yayın yapan radyo kapanıyor.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Çin temasları devam ediyor.

Bursaspor kaptanı Ömer Erdoğan ve orta saha oyuncusu Adem Koçak imza gününe katılacak. (14.00)

Bursaspor, Galatasaray maçı hazırlıklarını Teknik direktör Ertuğrul Sağlam nezaretinde Özlüce Tesisleri'nde sürdürecek. (17.00)

27. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray, Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi'nde karşı karşıya geliyor. (18.30)

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber