Polisi bıçakla yaralamaya 4 yıl 9 ay hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2011 14:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde polis memurunu bıçakla yaralayan sanık, 4 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Metin Dik, Recep Dik, Yaşar Dik, Fikret Dik ve Müslüm Karabacak ile avukatları Ali Güney ve Yasemin Bülbül ile müşteki polis memuru Yusuf Arslan katıldı. Diğer müşteki Reyhan Akbaş ise duruşmaya gelmedi.

Sanık avukatları daha önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirtirken, müşteki Yusuf Arslan da sanıklarının cezalandırılmasını talep etti.

Kararını açıklayan hakim, müşteki polis memurlarından Arslan'ı bıçakla yaralayan Metin Dik'i 4 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Hakim, kamu görevlisine direnme ve kamu malına zarar vermek suçlarından da Dik'e 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Olaya karıştığı iddia edilen diğer sanıklar Recep Dik, Yaşar Dik, Fikret Dik ve Müslüm Karabacak da kamu görevlisine direnme ve kamu malına zarar vermek suçlarından 1 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hakim, Recep Dik, Yaşar Dik, Fikret Dik ve Müslüm Karabacak'ın aldığı cezaya ilişkin hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

2 Ocak'ta, 155 Polis İmdat hattına gelen ihbar üzerine 28 Haziran Mahallesi'ne giden Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları Yusuf Arslan ve Reyhan Akbaş, birlikte alkol alan Metin Dik, Recep Dik, Yaşar Dik, Fikret Dik ve Müslüm Karabacak'ı dağılmaları konusunda uyarmış, bunun üzerine sanıklar polislerden Yusuf Arslan'ı bıçakla yaralamış, Reyhan Akbaş'ı ise darbetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber