Başkentte meşaleli eylem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2011 21:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''Grevli toplu sözleşme hakkı'' isteyen KESK üyeleri, Ankara'da meşaleli eylem yaptı.

Kolej Kavşağında toplanan konfederasyon üyeleri ''Grevsiz, toplu sözleşmesiz sendika olmaz'' yazılı pankart açarak, istemlerini dile getiren sloganlar attı.

Daha sonra ellerinde meşalelerle yürüyüşe geçen grup, Ziya Gökalp Caddesi'nin bir kısmını trafiğe kapatarak ıslık ve sloganlarla Sakarya Caddesi'ne yürüdü. Yürüyüş sırasında eylemciler, kendilerine yakın geçen bir belediye otobüsüne sopalarla saldırdı. Polisin araya girmesiyle, olay büyümeden önlendi.

Sakarya Caddesi'ne gelen grup adına açıklama yapan KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda yapılması öngörülen değişikliğin çalışma yaşamını daha da geriye götüreceğini iddia etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in ''kamu emekçilerine toplu sözleşme hakkı veriyoruz'' sözlerini eleştiren Tombul, ''Yapılan değişiklik mevcut durumu geriye götürecek şekilde. Üçlü Danışma Kurulu toplantısında '27 maddenin 24'ünde uzlaştık' diyorlar. Oysa önemli olan uzlaşılamayan 3 madde. Uzlaştık dediğiniz 24 maddeyi geri alın, uzlaşamadığımız 3 maddede uzlaşalım biz buna razıyız'' diye konuştu.

Yeni düzenlemede örgütlenme ve grev hakkı konusunda sorunların olduğunu ileri süren Tombul, toplu sözleşmenin vazgeçilmezi grev hakkı için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Tombul'un konuşmasının ardından, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özarslan ve DİSK adına Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen de birer konuşma yaparak, grevli toplu sözleşme hakkı için yapılan eylemleri desteklediklerini söylediler.

Konuşmaların ardından gruptakiler oturma eylemi yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber