Başbakan Erdoğan, Bakan Çelik'ten intibak hakkı tanıyan yasanın acilen çıkartılmasını istedi/ Video

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Ekim 2011 08:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HÜSEYİN LİKOĞLU - ERHAN SEVEN - TARIK BAKICI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, basına kapalı toplantıda milletvekillerine Öcalan'ın barış havarisi kesilirken, BDP'ye 'Siz çatışmacı ve kavgacı olun, ben uzlaşmacı görüneyim' dediğini aktardı. BDP'nin aldığı yüzde 6 oya dikkat çeken Erdoğan'ın bu oyun AK Parti'nin artırdığı oy oranı kadar olduğuna dikkat çektiği belirtildi. Erdoğan'ın "Baskı olmasa bu oyları bile alamazlar" ifadesini kullandığı öğrenildi.

'BİZ TÜRKİYELİYİZ' VURGUSU

Partisinin Kızılcahamam'da düzenlenen 18. İstişare Kampı'nda milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Erdoğan'ın, "Demokratik açılımın devam edip etmeyeceği" yönündeki bir soruya karşılık hükümetin bu konudaki tavrını daha önce açıkladığını hatırlattı. Terörle mücadelenin devam edeceğini ama siyasetle müzakerenin de süreceğini vurgulayan Erdoğan'ın "Biz gönülleri kazanmak istiyoruz. Terörle mücadele ederken masum vatandaşımızı tabii ki ayıracağız. Biz Türkiyeliyiz diyeceğiz. Bundan kim gocunursa gocunsun. Biz ırk, mezhep, dil, din ayrımı yapmayacağız" dediği öğrenildi.

ÖCALAN'DAN BDP'YE TAKTİK

Erdoğan'ın, toplantıda BDP'yi de eleştirdiği belirtildi. BDP'nin çatışma ve kavgadan beslendiğini belirten Erdoğan'ın Öcalan'ın partiye 'Siz çatışmacı ve kavgacı olun, ben uzlaşmacı görüneyim' dediğini aktardığı öğrenildi. BDP'nin aldığı oyun yüzde 6 olduğunu hatırlatan Erdoğan "Bu oy bizim arttırdığımız oylar kadar. Baskı olmasa bu oyları da alamazlar" dediği belirtildi.

KIRMIZI ÇİZGİ 26 MADDE

Başbakan Erdoğan, milletvekillerine 12 Eylül referandumuyla kabul edilen 26 maddelik değişikliğin yeni anayasada korunacağını söyledi. Yeni anayasada partilerin uzlaşmasının önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan'ın, bu konuda kendilerinin de 'kırmızı çizgileri' olduğunu, ancak dayatmacı olmayacaklarını söylediği öğrenildi. Başbakan'ın 12 Eylül referandumunda yüzde 58 oyla kabul edilen 26 maddeden geri adım atılmayacağını, ancak tartışılabileceğini kaydettiği belirtildi. Erdoğan'ın "Yüzde 58 ile kabul edilen maddelere nasıl dokunuruz. Bu maddeleri millet onayladı. Milletin onayından geçen bu maddeleri yeniden değiştirmek olmaz. Milletin onayladığı bu maddelere dokundurtmayız" dediği öğrenildi.

35 BİN KİŞİYE EMEKLİLİK

Basına kapalı toplantıda bir milletvekili Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e, emeklilerin intibak hakkı ile ilgili yasanın ne zaman çıkartılacağını sordu. Çelik yasa ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Başbakan Erdoğan ise Bakan Çelik'e intibak hakkı tanıyan yasanın acilen çıkartılması için talimat verdi. Yasa ile Bulgaristan'dan gelmesine rağmen emekli olamayan 35 bin kişiye de emeklilik hakkı tanınacağı öğrenildi.

Öğrencilere ücretsiz süt

Erdoğan, Kızılcahamam'da süt üreticilerinin sıkıntılarının gündeme getirilmesi üzerine 'çift taraflı çözüm' buldu. Erdoğan, hayvancılık konusunda öne çıkan bazı illerin milletvekillerinden süt tüketimi ve bahar aylarında fiyatların düşmesiyle ilgili şikayetleri dinledi. Baharda süt fiyatlarının düşmesi nedeniyle üreticilerin zarar edecek noktaya geldiğini öğrenen Erdoğan, "Sütü biz satın alalım, öğrencilere ücretsiz dağıtalım" dedi. Erdoğan Gıda, Hayvancılık ve Tarım Bakanı Mehdi Eker ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e talimat vererek, ikinci sömestr döneminde öğrencilere ücretsiz süt dağıtılması talimatını verdi. Özellikle fakir semtlerde oturan öğrencilerle başlayacak olan proje, tüm Türkiye çapına yaygınlaştırılacak ve süt tüketiminin arttırılması sağlanacak.

Önce tedbir sonra spor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kızılcahamam'da sabah sporuna çıktı. Havanın soğuk olduğunu gören Çelik, başında bere, boynunda atkısıyla spor yaptı. Kaşkoluyla ağzını ve burnunu da kapatan Çelik, görüntü almaya çalışan basın mensuplarına "Bundan malzeme çıkmaz vazgeçin" karşılığını verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adana Milletvekili Necati Çetinkaya ve eski bakanlardan Kürşat Tüzmen de sabah sporu yapanlar arasındaydı. Yıldız, Çetinkaya ve Tüzmen ilçe merkezindeki pastaneden simit ve poğaça aldılar. Yıldız, doğalgazla ilgili soru üzerine Türkiye'nin Rusya ile ocak ayına kadar kontratı olduğunu söyedi. "Bu yıl gaz sıkıntısı çekilir mi" sorusuna ise Yıldız "Allah'ın izniyle çekmeyiz" cevabını verdi.

Korumalar 3 araca çarptı

Kızılcahamam kampının son gününde talihsiz bir kaza yaşandı. Kamp yapılan Asya Termal Oteli'nin önünde canlı yayın araçları ve polis araçlarının beklediği noktada Başbakanlık koruma ciplerinden biri park halindeki üç araca çarptı. Kazada herhangi bir yaralanma ve can kaybı olmadı. Olay yerinden uzaklaşan koruma aracı ise otelin arkasındaki bir yere park etti. Görgü tanıkları cipte iki polisin bulunduğunu kazayı yapan polis memuru ile diğer polis memurunun direksiyonda yer değiştirdiğini iddia etti. Başbakanlık yetkilileri kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber