Memur-Sen: Kara ve hava harekatı terör bitene kadar sürmelidir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ekim 2011 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Çukurca'da gerçekleşen terörist saldırıyı lanetlediklerini, bu saldırı sonrası başlatılan kara ve hava harekatının terör bitene kadar sürmesi gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Genel Ahmet Gündoğdu, Türkiye'nin başına bela olmak adına, bütün kirli odaklarla işbirliği içinde olan taşeron terör örgütünün, son çırpınışlarından biri olan saldırının milletçe herkesin yüreğini yaktığını, şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, yaralı askerlerimize de acil şifalar diledi.

Ülkemizin son günlerde terörle mücadelede attığı kararlı adımların, tükenme noktasına gelen terör örgütünü, kendisini ispatlama ve var olduğunu gösterme çabasıyla, bu tip eylemlere başvurduğunu belirten Gündoğdu, "Ancak, milletimiz birlik ve beraberlik içinde, hiç olmadığı kadar büyük bir kararlılıkla terör belasının kökünü kazımaya kararlıdır. İçerden ve dışarıdan buna engel olmaya çalışacakların da buna gücü yetmeyecektir. Bölge halkının haklarını savunduğunu iddia eden eli kanlı terör örgütünün sivil, asker, kadın, çocuk, bebek ayrımı yapmadan katletmesi de, böyle olmadığının en açık örneğidir" ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelenin milletçe, devletin bütün kurumlarının işbirliği ve kararlılığı ile bir tek terörist kalmayana kadar sürdürülmesi gerektiğini de dile getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Başlatılan kara ve hava harekatı terör bitene kadar sürmelidir. Bu şekildeki bir mücadeleyle bataklık kurutulmalı, şehir yapılanması deşifre edilen, halk desteğini kaybeden terör örgütünün yeniden zemin bulmasına fırsat verilmemelidir. Bunun için yapılması gereken ise, demokratikleşme yönünde atılacak güçlü adımlardır. Halkının tamamını kucaklayan, ötekileştirmeyen yeni bir anayasa, her türlü sorunun çözümünde referans olmalıdır." dedi.

Terör örgütünün bu tür eylemlerinin demokratikleşme yönünde kararlı adımların atıldığı zamanlara denk geldiğine dikkat çeken Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, bunun amacını ise demokratikleşmeyi sabote etmek olduğunu kaydetti. Bu oyuna gelinmemesini isteyen Ahmet Gündoğdu, demokratikleşmeden geri adım atılmamasını istedi. Terör örgütünün vatandaşlarımızı tahrik etmeye yönelik bu tür eylemlerinde, örgütün ekmeğine yağ sürülmemesi gerektiğini de belirten Gündoğdu, birlik ve beraberliğimizden taviz verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin, güçlü demokrasisi, büyüyen ekonomisiyle bölgesinde lider, dünyada sözü dinlenen bir ülke olmaya devam edeceğini ifade eden Ahmet Gündoğdu, açıklamasında bu güçten rahatsız olanların, taşeron terör örgütü aracılığıyla birlik ve beraberliğimize, huzur ve refahımıza yönelik gerçekleştirdiği eylemlerin amacına ulaşamayacağına vurgu yaptı. Ahmet Gündoğdu, demokratikleşme çalışmalarının, her zamankinden daha kararlı bir şekilde devam ederek, özgürlükçü, demokratik yeni anayasa için çıkılan yoldan dönülmemesini de istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber