Bütçe kanun tasarısı gizli de, biz mi bilmiyoruz

2012 yılı merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı hala resmi olarak internete konamadı. Bu tasarıda, hem maaş verileri hem de personel alımına dair düzenlemeler yer alıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bürokratlarının halka bilgi vermek gibi bir derdi yok. Bu nedenle de, Maliye'nin web sayfalarında yararlı bilgi yerine Bakanın açıklamaları yer alıyor. Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın yönetimindeki bürokratlar ise oldukça yavaş... Tasarıyı Başbakanlık Meclise sevk etmiş olmasına rağmen, kanun tasarıları bölümündeki en son veri Mart ayına ait. Meclisin sitesi ise, en son teknoloji ile donatılmasınha rağmen, 4 gündür "Gelen kağıtlar" bölümünde görülen tasarı scan edilemedi bir türlü...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ekim 2011 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık, Maliye Bakanlığının hazırladığı, 2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu tasarısınını, 17 Ekimde Meclise sevk etti.

Bu tasarının içinde hem memur maaş katsayıları hem de personel alımına dair önemli düzenlemeler bulunuyor.

Ancak bugün ayın 20'si olmasına rağmen, ne TBMM, ne Başbakanlık, ne de Maliye Bakanlığı tasarının tam halini hala internet sitesine koymamıştır.

Gizli saklı bir yönü bulunmayan ancak tüm ülkeyi ilgilendiren bu konuda, bu kurumların daha duyarlı olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber