Bakan Eker: Okul sütü projesini başlatıyoruz, süt tüketimi artacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2011 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, et ve süt piyasalarının fiyat dalgalanmalarının önüne geçmek için bir mekanizma kurduklarını belirterek, ?Okul sütü projesini başlatıyoruz. Çocuklara dönük olarak süt tüketiminin arttırılmasını amaçlıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Valiliklerce hazırlanan gıda yardım paketlerinde sütün arttırılması için talimatları verdik? dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) tarafından Kızılcahamam'da düzenlenen toplantıya katılan Bakan Erer, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirterek, ?Yürek yakan terör saldırılarıyla karşı karşıyayız. Dün 24 şehidimizi toprağa verdik. Bu acıyı unutturacak başka acıların yaşanmamasını diliyoruz? dedi.

Yaşlılara ve kadınlara da süt

Eker, ?Özellikle yaşlı vatandaşların ve hanım kardeşlerimizin de, süt tüketmeye ihtiyacı var. Oralarda da ayrıca tüketime dönük uygulamayı da bu yıl içinde başlatacağız? diye konuştu. Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz ise ?FAO, 2012 için dünya gıda fiyatlarındaki artışın yüzde 20 civarında olacağı konusunda ülkeleri uyarmaktadır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber