Çiçek'ten Kılıçdaroğlu'na, 'terör komisyonu önergesi ver' çağrısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2011 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na terör komisyonu cevabı verdi.Meclis'te komisyon kurulması talebinin, grubu bulunan siyasi partiler ya da 20 milletvekilinin imzasıyla verilebildiğini belirten Çiçek, komisyon kurulması için sürecin hızlandırılması için elinden geleni yapacağını dile getirdi.

Memur-Sen'in, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlediği Uluslararası Anayasa Kongresi'nde konuşan Çiçek, Meclis'te terörle ilgili yapılan gizli oturum ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun komisyon önerilerine de değindi. Yeteri kadar iç çekişme yaşandığını, polemik olsun diye konuşmadığını ifade eden Çiçek, Meclis iç tüzüğünde, yürek yakıcı olaylar sebebiyle Meclis'in izleyeceği yolun çizildiğini belirtti. Doğru çözümün, doğru yoldan aranması gerektiğine dikkat çeken Çiçek, yüksek sesle, bağırarak çağırarak bu tür olayların çözülemeyeceğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NA 'ÖNERGE VER' ÇAĞRISI

Meclis'te terör komisyonu kurulmasını kamuoyuyla paylaşan Kılıçdaroğlu'na, isim vermeden cevap veren Çiçek, "Söylemek istediğim şey, yüreğimizi yakan terör konusu. Yarım yüzyıldır konuşuluyor. Devlet ve toplum faaliyetiyle ilgili politikaları öğrenmek istiyorsanız, katkı vermek istiyorsanız genel görüşme isteyebilirsiniz. Nitekim istenmiştir. Ön görüşmesi yapıldı, önümüzdeki Çarşamba yine genel görüşme yapılıyor. Hükümet, muhalefet görüşlerini söylüyor. Kapalı yapılmasında fayda mülahaza edildi. Komisyon kurulması da iktidar verebilir, Meclis'te grubu bulunan partiler verebilir, 20 milletvekili bir araya gelerek önerebilir. Herkes TBMM çatısı altında konuşuyor. Yetmedi, bir defa daha konuşuruz. Sürece katkı verecekse konuşuruz. Eğer bu konunun daha derinlikli araştırılması gerekiyorsa, o zaman da Meclis araştırması verebilir. Bu süreci hızlandırmak için elimden geleni yaparım." diye konuştu.

Konuşmasının ardından, Çiçek'e, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, temsili anayasa kitabı ve lale resmi işlenmiş ebru bir tablo hediye etti.

Anayasa ve tabloyu alan Meclis Başkanı Çiçek, "İnşallah çiçek gibi bir anayasa olur." sözleri, salondakileri güldürürken, Çiçek, "Armağan edilen çiçeği kastediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber