Üniversite, şehit cenazesine katılım için 2 kere mail atmış

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Ekim 2011 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NURULLAH KAYA

Hakkâri'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısından sonra Elazığ'da yapılan ve istenmeyen olaylara sahne olan protesto yürüyüşünü Fırat Üniversitesi'ndeki öğretim üyelerinin organize ettiğinin ortaya çıkması üzerine rektörlükten açıklama geldi.Rektörlük, cenaze namazının kılınacağı İzzetpaşa Camii'ne herhangi bir araç kaldırılmadığını öne sürdü. Ancak personele 2 defa törene katılım için 'Acil Duyuru' başlığıyla mail atıldığını bildirdi.

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından üniversitedeki bütün personele gönderilen ilk e-mailde; "Şehit er Mehmet Ağgedik'in cenaze namazı bugün öğle namazına müteakip İzzetpaşa Camii'nde kılınacaktır. Şehit cenazesine katılmak isteyen personelimiz için rektörlük önünden saat 11.30'da araç kaldırılacaktır. Şehit Uzman Çavuş Reşit Ercan'ın cenaze namazı bugün ikindi namazına müteakip Kovancılar'da kılınacaktır. Şehit cenazesine katılmak isteyen personelimiz için rektörlük önünden saat 14.00'te araç kaldırılacaktır." denildi. İkinci e-mailde ise, "Şehit Uzman Çavuş Reşit Ercan için cenaze töreni Kovancılar'da yapılacaktır. Törene katılmak isteyen personelimiz için rektörlük önünden saat 13.30'da araç kaldırılacaktır." bilgisi verildi.

İsmini vermeyen bir profesör, "Rektörlük uzun yıllardır ülkücü gençler üzerinde oynanan bazı oyunların içinde yer alıyor. Şehit cenazelerinde olay çıkartan ve yürüyüş yapan grubun önünde en ön saflarda ne yazık ki üniversitemizde o saatte görevde ve derste olması gereken insanlar yer almışlardır." dedi. Üniversite yönetimi, öğretim elemanlarının olaylarda yer almalarına ilişkin olarak da, "Bu durum sadece kendilerini bağlamaktadır." yorumunu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber