Postacılardan, yıpranma zammı verilmemesine protesto

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2005 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Haberleşme, Kağıt ve Basın Yayın Kolu Çalışanları Sendikası (Türk Haber-Sen) Konya Şube Başkanlığı, daha önce talep ettikleri yıpranma zammının kabul edilmesine rağmen, kanun tasarısına dahil edilmemesini flüt çalarak protesto etti.

PTT Başmüdürlüğü önünde düzenlenen protesto toplantısında bir açıklama yapan Türk Haber-Sen Konya Şube Başkanı Kasap Aykurt, yıpranma zammı talebinin kanun tasarısına alınmamasını eleştirerek, "Her geçen gün sayıları azalan biz posta dağıtıcıları, haberleşme gibi kutsal bir hizmeti yerine getiriyoruz. Yerleşim birimleri büyürken, bizim iş hacmimiz de her geçen gün artıyor ve çalışma şartlarımız zorlaşıyor. Diğer kamu çalışanlarından yılda 50-60 gün daha fazla çalışmaktayız. Bu çalışma temposu içinde yıllık izinlerimizi bir kenara bırakın, acil durumlarda bile izin alamaz olduk.

Ayrıca PTT'deki personel azalımıyla da, yükümüz bir kat daha artmıştır. Bütün bu sebeplerden dolayı yıpranma zammı, anamızın ak sütü gibi helaldir. Hükümetin sözünde durmasını istiyoruz. Eğer hükümet sözünde durmazsa eylemlerimiz devam edecektir" diye konuştu.

Aykurt'un konuşması sırasında postacılar, hükümeti flütle protesto ederken, konuşmanın ardından bir postacı, 'Bak postacı geliyor' adlı şarkıyı çaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber