Polis memuru, 3 gündür eşi ve çocuğunun çıkarılmasını bekliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Ekim 2011 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Muhammet Yarkıcı, depremde enkaz altında kalan eşi Perihan ve 2 yaşındaki kız İpek'in kurtarılması için 3 gündür, Kazım Karabekir Caddesi'de yıkılan 7 katlı binanın enkazı başında bekliyor.Hataylı olan ve 3 ay önce Van'a atanan Muhammet Yarkıcı, Edremit'te lojman çıktığı için deprem günü, 7 katlı binadaki lojmanı boşaltıyordu.


Erciş'de çöken 6 katlı 24 daireli binada çalışan ekipler, Siirt'de görev yapan Uzman Çavuş Özgür Durmaz'ın eşi Hüsniye Durmaz ve 8 yaşındaki oğlu Celal Durmaz'ın cansız bedenlerine ulaştılar.

Oğlu Celal'in plastik kılıcını elinden bırakmadan enkaz kaldırma çalışmalarını izleyen Özgür Durmaz, 3 haftalık hamile eşi ve oğlunun cansız bedenleri çıkartılırken sinir krizi geçirdi.Van'da meydana gelen depremin ardından enkaz alanlarındaki çalışmalar devam ediyor. Enkaz altından canlı kurtarmak için yağan yağmura ve soğuk havaya rağmen kurtarma ekipleri, aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Kurtarma ekiplerinin yoğunlaştığı yerlerden birisi de kışla yolu caddesi üzerindeki Tedaş binası olarak bilinen 6 katlı 24 daireli binadaydı. Zonguldak Maden işçilerinden oluşan ekibin saat 09 :00 dan itibaren çalıştığı binada merakla beklenen anne ve oğlunun sıkışarak öldüğü ortaya çıktı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber