9 yakınını kaybetti, idari izni reddetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2011 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremde 9 yakınını kaybeden ve verilen idari izni reddeden Sağlık Bakanlığına bağlı İl Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) birim sorumlusu Ayşegül Savcı, yaşadığı acılara rağmen 5 gündü r arama ve kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

UMKE'de 7 yıldır görev yapan sağlık teknisyeni Ayşegül Savcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremi il merkezindeki evinde yaşadığını belirterek, olayın şokunu atlattıktan hemen sonra yoldan çevirdiği bir otomobille UMKE Komuta Kontrol Merkezi'ne geldiğini söyledi.

Burada toplanan ekibiyle memleketi de olan Erciş'e yola çıktıklarını belirten Savcı, şöyle konuştu:

"İlçenin girişinden itibaren gördüklerimiz karşısında adeta şoke olduk. Buraya ulaştığımızda Erciş'teki evime gittim. Yerle bir olmuştu. Dehşete kapıldım. Enkazda kalan yakınlarımı vatandaşlar çıkarmıştı ama hala içeride kalanlar vardı. Komşularımızın evleri yıkılmıştı. Ekibimi ilç e merkezine yönlendirdim. Ben ise enkazın başında kalarak çalışmalara yardım ettim. Şu ana kadar 9 yakınımı kaybettim hala enkaz altında olanlar var."

Savcı, depremin meydana geldiği ilk saatlerden itibaren Erciş'te olduğunu vurgulayan Savcı, ilk 48 saat hiç uyumadan ve yemek yemeden çalıştıklarını daha sonra kısa aralıklarla dinlenmeye başladıklarını bildirdi.

Beş gündür gece, gündüz çalışmalarına rağmen yorulmadığını ifade eden Savcı, "Ayakta kalabilmem için zaman zaman birkaç saat uyuyorum. Kendimi iyi hissettiğim sürece de çalışmaya devam edeceğim. Sağlık Bakanımız, amirlerim gidip dinlenmemi, ailemle ilgilenmemi istediler ancak bunu kabul etmedim. İnsanlara yardım etmek gerekiyor. Bugüne kadar aldığım eğitim bu yöndeydi. Ailemin yanında yas tutmak yerine elimden geldiğince insan hayatı kurtarmak için çalışmak istedim ve bu nedenle de izni reddettim. Sonuna kadar da çalışacağım" dedi.

-"Bizde Ayşegüller çok, onlarla gurur duyuyorum"-

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hamit Karataş da sağlık çalışanlarının, bu tür afetlerde bireysel acılarını bir kenara bırakıp toplumsal acıların tedavisi iç in çalıştıklarını belirtti.

Ayşegül Savcı'nın, depremin ilk dakikalarından itibaren Erciş'te gece gündüz çalıştığına bizzat tanık olduğunu dile getiren Karataş, şunları kaydetti:

"Ayşegül, birçok yakınını kaybetti, kendi acısını hiç yaşayamadı. Bölgeye gelen Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, Ayşegül ve onun durumundaki bireysel travma geçiren personelimize 15 gün izin verdi. Ayşegül'ü göndermeye çalış tım ancak o olayın olduğu ilk andan beri burada gece gündüz çalışmaktan vazgeçmedi. Uzaklaştıramadık buradan. Başkalarının acısını dindirebilmek için ekibinin başında. Bizde Ayşegüller çok, onlarla gurur duyuyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber