54 öğretmen kayıp

Kaynak : Taraf
Haber Giriş : 28 Ekim 2011 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ı vuran, Erciş'i yıkan 7.2 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar tam 64 öğretmenin cesedine ulaşıldı. Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise 54 öğretmenin kayıp olduğunu, bunlann büyük olasılıkla enkaz altında bulunduğunu açıkladı. Can kaybının bu kadar yüksek olmasının nedeni olarak seminer için gelen öğretmenlerin, etkinlik erken bitince ilçenin tek sosyal mekânı olan kafede topluca oturmaları ve çöken iki apartmandaki arkadaşlarını ziyarete gitmeleri olarak gösteriliyor.

Türkiye'yi derinden sarsan Van'daki 7.2'lik deprem, eğitim ailesine de en büyük kaybı yaşattı, önceki gün enkazdan sağ olarak kurtarılan, yolda duran kalbi bir kez daha çalıştınlarak hastaneye yetiştirilen Gözde Bahar isimli öğretmenin de ölümüyle depremde şu ana kadar yaşamını yitiren öğretmen sayısı 64'e yükseldi. Tabloyu daha da yürek yakıcı hale getirebilecek en kötü gelişme ise hâlâ 54 öğretmenden haber alınamaması. Erciş ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Erdoğan, konuya ilişkin şunları söyledi:

Seminer erken bitince...

"Erciş ve köylerindeki toplam 254 okulda bin 800 öğretmenimiz görev yapmaktaydı. Bunlann bir çoğu da henüz ataması yapılmış gencecik, idealist arkadaşlarımızdı. ilçemize yeni atanan öğretmenlere hafta sonlan ilçeye ve teşkilata uyum seminerleri veriyorduk. Bu

7.2'lik depremin vurduğu Van, beşinci günde kara teslim oldu seminerlerde Bakanlığın belirlediği hızlandırılmış ve eğitici konular, öğrencilerin okula kazandırılması ve veliler ile yapılacak diyalog türleri anlatılıyordu. Cumartesi ve pazar günü seminer vardı. Ancak konular erken tamamlandı.

Deprem onları kafede yakaladı

Pazar günü tam gün olarak planlanmıştı ama erken bitti. Deprem saatinde seminer bitmişti. Bu nedenle öğretmenlerimizin büyük bir bölümü evlerine, ilçede kirada oturan arkadaşlannın yanına ve sohbet için hep gidilen o kafeye gittiler. Deprem orada yakaladı onlan. O evler ve kafe çöktü, bu nedenle çok kaybımız oldu. Seminerin yapıldığı Cumhuriyet ilköğretim Okulu ise depremde zarar görmedi. Şu ana kadar 64 arkadaşımızı yitirdik. 54 öğretmen arkadaşımız ise kayıp."

En acı liste

Erdoğan'ın anlattığı bu acı tabloyu çadıra taşınan ilçe milli eğitim müdürlüğü önünde de görmek mümkün. Buraya konulan bir masanın üzerine depremde yaşamını yitiren ve hâlâ kayıp olan öğretmenlerin isimlerinin yazılı olduğu listelerde konuluyor, öğretmenlerin yakınları bu listeleri kontrol ederek yakınlannın durumu hakkında bilgi almaya çalışıyor.

Kolonlar kesildi iddiası

Pek çok öğretmene mezar olan Buse Kafe, depremin ilk gününden itibaren çok korkunç bir iddia ile gündeme gelmişti. İlçenin tek sosyal mekânı olarak nitelenen kafenin yapılabilmesi için binanın kolonlannın kesildiği, böylece dayanıklılığının adeta sıfırlandığı öne sürülmüştü.

bahar budancir/remzi budancir

Van depreminin ardından Türkiye'ye yardım etmek için şu ana kadar resmi bildirimde

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber