Van'daki 3 bin istihdama ilk günde 450 başvuru/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2011 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'daki depremin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 3 bin depremzedenin istihdam edileceğinin açıklanmasının ardından oluşturulan irtibat bürosuna, bir günde 450 kişi başvurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, Van merkez ve Erciş ilçesinde 3 bin depremzedenin istihdam edileceğini açıklamasının ardından İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde irtibat bürosu kuruldu. Kurulan ofise, bir günde 450 başvuru yapıldı.

Bir müdür ile 7 personelin görev yaptığı irtibat bürosunda vatandaşların müracaatlarını alan görevliler, başvuruda bulunan 18 yaşından büyük 40 yaşından küçük kişileri, hemen işe başlatıyor.

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, Van'da 2 bin, Erciş'te bin kişi istihdam edilecek. 6-8 aylık zaman diliminde görev yapacak personel, özellikle depremzedelere ulaşan yardımların dağıtımında ve depremzedelerin hizmetinde kullanılacak.

Başvuruda bulunan kadınlardan 24'ü ise, depremden büyük zarar gören 12 köyde kurulacak çamaşırhanelerde istihdam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber