Mağdur emekli, maaşını geri verecek

Haber Giriş : 05 Mayıs 2005 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli olduktan sonra Isparta Valiliği'nde çalışmaya başlayan Asım Yılmaz, bu durumun çalıştığı kurum tarafından Emekli Sandığı'na bildirilmemesi üzerine aldığı maaşı devlete geri verecek.

Alınan bilgiye göre, Isparta'da uzun yıllar Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yapan Asım Yılmaz, Valilik bünyesindeki Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde uzman olarak işe başladı. Emekliye ayrıldıktan sonra 2004 yılının 6'ncı ayından itibaren Valilikte göreve başlayan Asım Yılmaz'ın işe başlangıç tarihinin İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından Emekli Sandığı'na bildirilmediği ortaya çıktı.

Kanuna göre, bu bildirge sonrası kişinin emekli maaşı kesilip çalıştığı kurum tarafından maaşının ödenmesi gerekiyordu. Ancak, bu bildirge yapılmadığı için Asım Yılmaz, 2 yıl boyunca aldığı yaklaşık 20 milyar lira maaşı devlete geri ödeyecek.

Mevzuatı bilmediği için mağdur olduğunu belirten Yılmaz, "Emekli memurların devlet dairelerinde çalışamayacağını bilmiyordum. Bunu, kimse bilmiyordu. Benim gibi mağdurlar var. Şimdi emekli sandığı ödemiş olduğu maaşı bizden haklı olarak kesmek zorunda. Önemli değil, 2 yıl büyük bir şevkle çalıştım. 2 yıl devlet adına çalışmışım çok mu? Beni yetiştiren bugünlere bu makamlara taşıyan devletime feda olsun" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber