Türk Eğitim-Sen: MEB'e sözleşmeli personel alımı hukuka aykırıdır

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2005 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 

Türkiye Eğitim Öğretim Bilim Hizmetleri İşkolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Adana 2 No'lu Şube Başkanı Kamil Köse, bu yıl 30 bin sözleşmeli personel alacak olan Milli Eğitim Bakanlığı'nın hukuka aykırı davrandığını söyledi.

Türk Eğitim-Sen 3 No'lu, Türk Eğitim-Sen 1 No'lu şubeler adına, İnönü Parkı'nda ortak bir açıklama yapan Kamil Köse, Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçen yıl 14 bin sözleşmeli personel alarak hukuk dışı bir uygulama gerçekleştirdiğini, bu yıl da sayıyı 30 bine çıkarmak suretiyle aynı yanlışlığı tekrarlayacağını savundu.

Sözleşmeli personel alımını öngören bir yasa hazırlığının devam ettiğini belirten Köse, "Milli Eğitim'de kadrolaşma had safhadadır. Sözleşmeli personel alımı da bunu tetikleyecektir. Zira Kamu Yönetimi Reformu Yasası'nı çıkaramayanlar, kayırmacılığı böyle bir yasa eliyle gerçekleştirmeyi hedeflemektedirler" dedi.

Sözleşmeli personel istihdamıyla eğitimde verimin düşeceğini, çalışanların memnuniyetsizliklerinin artacağını savunan Köse, "Milli Eğitim Bakanlığı'nı hukuka, insan haklarına uygun davranmaya davet ediyoruz. Uygulamaya derhal son verilmelidir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber