Erciş'te öğretmenler ilk defa toplandı/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2011 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Erciş ilçesinde, depremde zarar gören öğretmenlerin sorunlarının giderilmesi için toplantı düzenlendi. Öğretmenlerin sorunları ve kalacak yer sorunun giderilmesi amacıyla ilçede çalışma başlatıldı.

Erciş'te depremden zarar gören, kalacak yeri olmayan, ailesini kaybeden öğretmenlerin sorunlarının çözülmesi için, Van il Milli müdürlüğü öncülüğünde Erciş Yatılı Bölge İlköğretim Erkek Okulu yemekhanesinde toplantı düzenlendi. Toplantıya ilçede görev yapan öğretmen ve okul müdürleri katıldı. Toplantıda öğretmenler, ilçede devam eden artçı depremlerle ilgili endişelerini dile getirdi.

Van İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Erciş ilçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik ve il milli eğitim yöneticilerinin katıldığı toplantıda, öğretmenlerin sorunlarını ve kalacak yer sıkıntılarını belirtmeleri için form dağıtıldı. Dağıtılan formların okul müdürlerine verilerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığına iletileceği öğrenildi.

Erciş depreminde teyzesinin oğlu avukat Dilaver Sakik'i kaybeden Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Sayılır, "Bu depremde gencecik arkadaşlarımız, hemşehrilerimiz, teyze oğullarımız, akrabalarımız ve komşularımızın da aralarında bulunduğu 600 kişiyi kaybettik. Size bu noktada bir şey söyleyecek durumda değilim. Dilaver'i bu okulda okuttum ve hocalığını yaptım. Ankara'da kalacağı ayarlamaya çalıştım, misafir oldum Dilaver orda okuyacak diye ama takdiri ilahi, söyleyecek bir şey yoktur. Kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Burada yetiştirmemiz gereken yüzlerce, binlerce öğrencimiz var. Bunlara kol kanat germek, bunlara destek olmak hepimizin görevidir. Toplumun okumuşları ve öğretmenleri, bugünü en az hasarla atlatmak için omuz omuza vermelidir. Depremde evlerini kaybeden ve yakın ailelerini kaybeden öğretmen arkadaşlarımızın sorunlarını çözmek için mücadele ediyoruz. Okullarımızı yetiştirmek için az hasar gören binalar ihaleye verilerek çalışmalar başlandı. Bazı okulların bu yıl eğitim sezonuna yetiştirilmesi biraz zor. Milli Eğitim Bakanımızla yaptığımız görüşmeler sonucu 70 prefabrik ev gönderilecek. Bu prefabrik evlere birinci derece kalacak yeri olmayan öğretmenlerimiz alınacak. Dağıtılan formlarda kalacak yer durumlarını belirtmenizi istiyoruz. Ayrıca formlarda belirtilen sorunları çözmeye çalışacağız. İlimize 800 öğretmen atandı, okullarımızda öğrencilerimizin derslerin boş geçmemesi için gerekli mücadeleyi vereceğiz. Sizden de bu gayreti bekliyorum" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Sayılır, depremden zarar gören Atatürk İlköğretim Okulu, Kazım Karabekir İlköğretim Okulu ve Beyazıt İlköğretim Okulu yıkılarak yerlerine yeni okul yapılacağını açıkladı.

ZEKERİYA GÜNEŞ - NİHAT ÇAVUŞOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber