2 Kasım 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 02 Kasım 2011 09:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 09.30'da "Afganistan İçin düzenlenen İstanbul Konferansı"nın açılış konuşmasını Çırağan Sarayı'nda yapacak, saat 13.15'te Tacikistan Dışişleri Bakanı Hamrokhon Zarifi kabul edecek, saat 14.00'da Türkmenistan Dışişleri Bakanı Rasid Meredov'u kabul edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 10.00'da JV Marriott Otel'de Ankara Valisi başkanlığında kamu kurum ve kuruluşları üst yöneticilerinin Ankara Milletvekillerine Ankara ile ilgili bilgi sunumuna katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Almanya ve Göç: 50. Yılında Almanya'daki Türkler Sempozyumu''nun açılışında konuşacak. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşecek olan Erdoğan, ardından basın toplantısı yapacak.

Bakanların ve başbakan yardımcılarının faaliyetleri

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, saat 10.00'da TBMM'de bakanlığın 2012 bütçe görüşmelerine katılacak.

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, saat 10.30'da su altı sporunda, Ekim ayında dünya rekoru kıran Devrim Cenk Ulusoy ve Su Altı Sporları Federasyonu İnkılap Obruk'u makamında kabul edecek.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 15.00'da Kütahya'nın Simav ilçesinde 19 Mayıs 2011 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili olarak Kütahya Milletvekilleri, Simav Belediye Başkanı ve Simav heyetiyle görüşecek.

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz başkanlığında saat 14.00'da Türkiye İstatistik Kurumu'nda (Konsey Salonu) GAP Eylem Planı İzleme ve Koordinasyon toplantısı yapılacak.

Siyasi partilerin programları

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 14.00'da TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde (Bilkent) gazileri ziyaret edecek.

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, saat 10.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, saat 12.00'da Yakacık kurban satış alanını gezecek.

- CHP Genel Başkan Yardımcıları Perihan Sarı, Atilla Emek, Yakup Akkaya, saat 10.00'da Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ı ziyaret edecek, saat 11.00'da Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'u ziyaret edecek, saat 12.00'da Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün'ü ziyaret edecek.

- İşçi Partisi Genel Başkanı Bayram Yurtçiçek, saat 11.00'da parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Sağlık Bakanlığı ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı işbirliğinde, saat 10.00'da Organ Nakil Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlenecek.

- Türkiye Kamu-Sen, saat 12.30'da Maliye Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirecek.

- Eğitim-Sen, saat 11.00'da sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

- Türk Sağlık-Sen, saat 12.30'da Numune Hastanesi'nde eylem gerçekleştirecek.

- Tüketici Hakları Derneği, saat 11.30'da Ankara Bölge İdare Mahkemesi önünde basın toplantısı yapacak.

- Türk Eğitim Derneği (TED), saat 13.00'da TED tarafından hazırlanan "Eğitim Taahhütnamesi" Birleşmiş Milletler binasında düzenlenecek bir törenle Türkiye'nin "7 Milyarıncı Bebeği" Yusuf Efe Özkan'ın annesi Gamze Özkan ve babası Mustafa Özkan'a teslim edilecek.

- Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 64 yaşında mezun olan Mehmet Özbilgiç'in, saat 14.00'da Cebeci kampüsünda mezuniyet töreni yapılacak.

- Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Yeşilay Kültür Merkezi kampusü-Sepetçiler Kasrı Sirkeci'de saat 12.30'da, sigaraya uygulanan vergilerin indirilmesine ilişkin basın açıklaması düzenleyecek.

- İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunaya Kalkan ve İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Akduman, İstanbul Bebek Kahve'de saat 11.00'de, baz istasyonları canlı ölçümü gerçekleştirecek.

- Şeffaflık Derneği'nde saat 12.00'de, Uluslararası Şeffaflık Örgütü tarafından gerçekleştirilen 5. Rüşvet Verenler Endeksi'nin sonuçları basın toplantısıyla açıklanacak.

- Türk Hava Yollarının desteğiyle 'Go Crimea' projesinin tanıtımı saat 10.00'da Antalya'da IC Airport Hotelde yapılacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------

- Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki dördüncü maçında kendi sahasında saat 21.45'te Rusya'nın CSKA Moskova ile karşılaşacak.

- Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Dinamo Kiev, öğle saatlerinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelecek. Ukrayna temsilcisi, saat 17.45'de teknik direktörü Yuriy Syomin'in düzenleyeceği basın toplantısının ardından, Fiyapı İnönü Stadı'nda saat 18.00'de son antrenmanını yapacak.

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile oynayacağı maçın hazırlıklarını yarın saat 19.15'de 15 dakikası basına açık olarak yapılacak olan antrenmanla tamamlayacak ve kampa girecek. İdman öncesi teknik direktör Carlos Carvalhal saat 19.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Mersin İdman Yurdu'yla oynayacağı maçın hazırlıklarına saat 11.00'de yapacağı antrenmanla devam edecek.

- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftası'nda Sivasspor ile deplasmanda yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını saat 11.00'de yapacağı basına açık antrenmanla sürdürecek.


02 Kasım 2011 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Afganistan İçin İstanbul Konferansı'nın açılış konuşmasını yapacak. Gül, ardından Tacikistan Dışişleri Bakanı Hamrokhon Zarifi ve Türkmenistan Dışişleri Bakanı Rasid Meredov'u kabul edecek. (09.30/13.15/14.00)

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan'a tebrik ziyaretinde bulunacak. (11.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TSK Rehabilitasyon Merkezi'ndeki gazileri ziyaret edecek. (14.00)

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde hazırlanan ''2011 İnsani Gelişim Raporu'', küresel tanıtım ile eş zamanlı olarak İstanbul'da açıklanacak. (14.00)

Ankara Valiliği tarafından kamu kurum ve kuruluşları üst yöneticilerinin çalışmaları ve yatırımları hakkında genel bilgi sunulması amacıyla bir toplantı düzenlenecek. Toplantıya TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katılacak. (10.00)

Tüketici Hakları Derneği elektrik abonelerinden alınan kayıp-kaçak bedelinin iptali için Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açıyor. (11.30)

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan Van'a giderek, Yüzüncü Yıl Üniversitesinde incelemede bulunacak. (11.00/13.00)

Türk Eğitim Derneği, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-Unfpa ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa belirledikleri Türkiye'nin "7 milyarıncı bebeği" Yusuf Efe Özkan'ın ömür boyu eğitim masraflarının karşılanmasına ilişkin eğitim taahhütnamesini Birleşmiş Milletler binasında aileye verecek. (13.00)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, rekortmen dalgıç Devrim Cenk Ulusoy'u kabul edecek. (10.30)

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz başkanlığında, Türkiye İstatistik Kurumu'nda GAP Eylem Planı izleme değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapılacak. (14.00)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı'ın açılış törenine katılacak. Açılışın ardından ilk uçuk Trabzon'a gerçekleştirilecek.

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Kütahya hemşehrilik beratı verilecek. (15.00)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Yakacık kurban satış alanını gezecek. (12.00)

Gazi Üniversitesi, Türk Müziği ve Devlet Konservatuvarı'nın açılışı münasebetiyle sanat gecesi düzenliyor. (19.30)

Vefat eden emekli Vali Engin Koru için İzmir'de cenaze töreni düzenlenecek. (10.30)

Erzurumlu yatırımcı işadamı Ahmet Bulut, Yeşilyayla köyünde kültür mantar üretim tesisi kurarak, üretime başladı. Bulut, şehirdeki lokanta ve marketlerin mantar ihtiyacını karşılıyor.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakil Merkezi'nde karaciğer nakliyle ilgili toplantı düzenlenecek. (14.00)

Bursa'nın İznik ilçesindeki Ayasofya Camii önümüzdeki Pazar günü Kurban Bayram Namazı ile ibadete açılacak. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Diyanet işleri Başkanlığı'nın talebi doğrultusunda tarihi yapının ibadete açılacağını açıkladı. Restore çalışmaları kapsamında tarihi yapıya minare ve minber de yapıldı.

Depremzedelere destek olmak amacıyla Çanakkale'den yola çıkan Bekir Bakan, bisikletle çıktığı yolculuğunu Van'da noktalayacak.

SPOR

Şampiyonlar Ligi'nde Trabzonspor-CSKA Moskova maçı oynanacak. (21.45)

Beşikaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Dinamo Kiev maçı öncesinde basın toplantısı yapacak. (19.00)

Beşiktaş, Dinamo Kiev maçının hazırlıklarını tamamlayacak. (19.15)

Dimano Kiev, Beşiktaş maçının hazırlıklarını tamamlayacak. (18.00)

Dinamo Kiev teknik direktörü Yuri Semin, Beşiktaş maçı öncesi basın toplantısı düzenleyecek (17.45)

Takımların hafta sonuna yönelik çalışmaları takip ediliyor.

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber