İmamlar bayram ikramiyesi istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2011 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dini bayramlarda çalışan kamu görevlisi olan imamlar bayram ikramiyesi verilmesini istiyor. Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, din görevlilerinin bayramlarda çalıştığını ama bunun için herhangi ödeme yapılmadığını belirtti.

Din görevlilerinin bayramlarda da çalışarak vatandaşlara hizmet verdiklerini vurgulayan Ünal, "Herkesin tatilde olduğu bir dönemde sabah namazı ile başlayıp, yatsı namazının bitimine kadar hizmet sunuyorlar. Bu özverili hizmetin karşılığında bir bayram ikramiyesi verilmesi talep ediyoruz. Böyle bir düzenleme din görevlilerimizin hizmetlerinde motivasyonlarını arttırıcı bir unsur olacaktır." dedi.

Maaşların erken ödenmesi yerine ikramiye verilmesinin gerçek müjde olacağını ifade eden Ünal "Hükümet memur maaşlarını bayram dolayısıyla erken ödenmesine karar verdi. Bu durum kamuoyunda memura müjde gibi sunuldu. Oysa bu durum memurların 41 gün maaş alamayarak geçinmelerine neden olacaktır. Erken maaş yerine bir maaş ikramiye verilseydi tam anlamıyla bir müjde olurdu." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber