Deprem bölgesinde görev yapacak öğretmenler için 400 konteyner

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Kasım 2011 16:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Erciş'e giden Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 'depremden, günlük hayata geçmenin tek yolu, 14 Kasım'da okulların açılmasıdır' dedi.

Deprem bölgesinde incelemede bulunmak üzere uçakla Van'a gelen Bakan Dinçer, karayolu ile Erciş ilçesine gitti. Kaymakam Ramazan Fani tarafından karşılanan Bakan Dinçer, Ayhan Şahenk Vakfı tarafından Erciş'li Emrah İlköğretim Okulu bahçesinde kurulan aş evine geçti. Burada depremzedelerle birlikte yemek sırasına giren Bakan Dinçer, bir öğünde 5 bin 400 kişinin yemek ihtiyacını karşılayan aş evinde, 5. sınıf öğrencisi Rabia Kutbay ve 1. sınıf öğrencisi Sevda Taşçı ile yemek yedi. Burada öğrenciler ve vatandaşlarla yakından ilgilenen Bakan Dinçer, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

BAKAN DİNÇER, DEPREMZEDELERE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

Daha sonra Kışla Mahallesi'nde yaşayan ve depremde 5 katlı apartmanın yıkılması sonucu 9 yakınını kaybeden Esvet Çalışkan'a taziye ziyaretinde bulunan Bakan Dinçer, aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Buradaki ziyaretinin ardından Beyazıt Mahallesi'nde yaşayan ve depremde 6 yakınını yitiren İşler ailesinin de çadırına giden Bakan Dinçer, depremde anne ve babası ile ağabeyini kaybeden kendisi de yaralı çıkarılan 7 yaşındaki Elif Eylül İşler ile sohbet etti.

ÖĞRETMENLERE 400 KONTEYNER

Bakan Dinçer, taziye ziyaretlerinden sonra, kentte görev yapacak öğretmenler için hazırlanan konteynerlerin kurulacağı Kışla Mahallesi'ndeki Milli Eğitim Müdürlüğüne ait boş arazide, incelemelerde bulundu. Buradaki çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Bakan Dinçer, ''14 Kasım'a kadar öğretmenlerin kalabileceği yerleri hazırlamamız gerekiyor. Deremden günlük hayata geçmenin tek yolu, 14 Kasımda okulların açılmasıdır''dedi. Bakan Dinçer, 14 Kasım'da okulların açılmasıyla, öğrencilerin kaybolan zamanın da telafi edileceğini vurgulayarak kitap ve malzeme eksiği olan okullara, gerekli malzemelerin gönderileceğini söyledi. Bakan Dinçer, söz konusu alandan vatandaşların da yararlanması için 2 bin dolayında konteyner kurulacağını, bunlardan 400'ünde, ilçede görev yapan öğretmenin kalacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber