Özal ve Demirel'in ?kariyer okulu' olan EİEİ kapatıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Kasım 2011 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümete altı ay süreyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi veren yasayla Elektrik İşleri Etüd İdaresi (EİEİ) de kapatılarak tüm hakları DSİ'ye devredildi

1935 yılında Atatürk'ün kurduğu EİEİ, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kariyerine başladığı kurum olarak biliniyor.

Bir ay önce başladı

EİEİ'de beklenen değişimin ayak sesleri yaklaşık bir ay önce geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Yusuf Yazar, EİEİ Genel Müdürlüğü'ne getirildi. Mustafa Kemal Büyükmıhcı ise bakanlık müşavirliğine atandı. Bu gelişmenin ardından geçtiğimiz günlerde çıkarılan KHK ile de 1935 yılında kurulan EİEİ Genel Müdürlüğü ile Petrol İşleri Genel Müdürlüğü kapatıldı. Merkezi bütçeden özel bütçeli kuruluş haline dönüştürülen DSİ'nin gelir kalemleri yeniden düzenlendi.

Tüm hakları DSİ'ye

Yapılan düzenlemeyle EİEİ Genel Müdürlüğü'nün bazı birimleri, çalışan personel, kullanılan makine ve ekipmanla birlikte DSİ Genel Müdürlüğü'ne devredilecek. Böylece devredilen personelin her türlü tazminat, ücret ve ikramiye gibi özlük hakları da değiştirilmeksizin kadrolarıyla birlikte DSİ Genel Müdürlüğü'ne devrolacak. Düzenlemeyle EİEİ'de Şube Müdürü olarak görev yapan bir personel DSİ'de araştırmacı kadrosuna atanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber