Trafikte Bayram önemleri: 30 kilometrede bir polis ekibi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 06 Kasım 2011 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı nedeniyle trafik kazalarının yaşanmaması için İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ile Emniyet Genel Müdürlüğü kar yollarında tedbirleri artırdı. Genelgeye göre, trafik polisleri, büro hizmetlerinde görevli personel ile takviye edilecek. Karayolu güzergahlarında ortalama her 30 kilometreye bir ekip düşecek şekilde görevlendirme yapılacak. Ayrıca, karayollarının önemli kavşak, geçit ve kesişme noktalarında sabit ekipler konuşlandırılacak. Ayrıca helikopterle denetleme yapılacak.

GÜNEŞ SÜRÜCÜYÜ ETKİLİYOR

Son yıllarda bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının nedenleri incelendiğinde, bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlali gibi nedenlerden meydana geldiği görüldüğünden, bu ihlallerin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecek. Yol kullanıcıları üzerindeki algılanan yakalanma riskini artırmak amacıyla trafik denetim hizmetlerinde görevli personelin en az yüzde 10'u sivil ihbarlı denetimlerde görevlendirilecek. Özellikle sabaha karşı uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı ve güneşin de etkisiyle sürücülerin olumsuz etkilendiği 05.00-07.30 ile 16.00-18.00 saatleri arasında sürücülerinin denetim noktalarında kısa süreli araçtan inmeleri ve hareket ederek kan dolaşımı normale dönmesi sağlanacak.

Tatil yolunda kaza 4 ölü 4 yaralı

Samsun'da yaşanan kazada aynı aileden 2 kişi öldü 2 kişi yaralandı, Diyarbakır'daki kazada ise yine aynı aileden iki kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Ankara'dan Samsun'a giden Naci Koçak (33) yönetimindeki 06 ET 9976 plakalı otomobil, Adalar yakınında park halindeki Abdullah Ustabaş'a ait 08 K 6315 plakalı tırın dorsesine arkadan çarptı. Kaza sırasında, araçta sıkışan Gülay Koçak olay yerinde yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan ve eşi Naci Koçak ise itfaiye ekiplerinin çabalarıyla sıkıştığı otomobilden çıkarılarak kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma hHastanesi'nde yaşamını yitirdi. Kazada anne Koçak'ın kucağında bulunan Mete Koçak (1) ile Mert Koçak (6) ise yaralandı. Diyarbakır Ergahi'de ise Remzi Tekdemir'in kullandığı 21 GF 032 plakalı otomobil, karşı yönden gelen, sürücüsünün kimliği ve plakası belirlenemeyen bir araç ile çarpıştı. Kazada Remzi Tekdemir ile oğlu Veli yaşamını yitirirken, Esma ve kimliği belirlenemeyen bir kişi de yaralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber