Sevcan öğretmen: Bebeğim olmasaydı yine Yüksekova'ya dönerdim

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 07 Kasım 2011 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanlı terör örgütü eşini sokak ortasında kurşunladı. Sevcan öğretmen ise hainlere inat bir kez daha haykırdı: Bebeğim olmasaydı yine Yüksekova'ya dönerdim.

Ailesi azığından, katığından arttırıp okuttu Sevcan'ı... O da emeklerin karşılığını verdi ve eğitim fakültesini bitirdi. Artık bir öğretmendi Sevcan Yıldırım (31)... Gönlü vatan hizmeti ile dolu olan Sevcan, yüreğini kimya teknikeri Engin Yıldırım'a kaptırdı. İki gönül bir oldu ve çift nikah masasına oturdu. Çiftin mutluluğu bir süre sonra kızları Deniz'in doğmasıyla ikiye katlandı. Bu sırada KPSS'yi kazanan Sevcan'ın tayini Hakkari'nin Yüksekova ilçesine çıktı. Sevcan "Vatan her yerdir" deyip Yüksekova'ya gitti. TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi'nde çalışan Engin ise eşini alıp yeni görev yerine götürdü.

'ONSUZ İLK BAYRAMIM'

Engin, anne ve babasını eşinin yanında bırakıp İzmir'e dönecekti. Ancak kanla beslenen hainler bir gece yarısı Yıldırım ailesinin kapısını çaldı. PKK'lı teröristler tarafından sokak ortasında saldırıya uğrayan Engin Yıldırım hayatını kaybetti. İşte sevdiğini vatan toprağına emanet eden Sevcan, kalleş pusudan sonra ilk kez konuştu. Enginsiz ilk bayramını geçiren Sevcan, bebeği için tayinini İzmir'e istediğini söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tayininin İzmir'e çıktığını belirten Sevcan, "Eğer altı aylık bebeğim olmasaydı, eşimin ölümüne rağmen Yüksekova'ya gidip yine öğretmenlik yapardım" dedi.

'HALK BENİ SEVİYORDU'

Acılı kadın, şöyle devam etti: "Öğretmen olduğumu Hakkari'de hissetmiştim. Yerel halk, öğretmeni çok seviyor. Hiçbir yerde görmediğim saygıyı orada gördüm. Çünkü insanlar, eğitime aç. Hayatta en çok sevdiğim insanın yokluğuna, kızım sayesinde dayanabiliyorum. Böylesine iyi bir insan, karıncayı incitmekten korkan birinin ölüm şekli bu olmamalıydı. Devletten hiçbirşey istemiyorum. Sadece eşimin adını yaşatsınlar." Bu arada İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, Sevcan öğretmenin her türlü sıkıntısında yanında oluğunu belirterek, "Sevcan bizim kızımız. Ona her anlamda destek vereceğiz" dedi.

Şirvan BEKTAŞ - Tolga TEKİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber