22 ilde 57 bin 860 köy korucusu görev yapıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2005 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçici köy korucularının sosyal yönden geleceklerinin güvence altına alınması için bir kanun taslağı hazırlandığını bildiren Bakan Aksu, bu düzenleme ile geçici köy koruculuğu sisteminde yaşanan sorunlara çözüm getirileceğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, 22 ilde 57 bin 860 geçici köy korucusunun görev yaptığını bildirdi. Aksu, DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın yazılı soru önergesine verdiği cevapta, 22 ilde görev yapan 57 bin 860 köy korucusunun herhangi bir sosyal güvencesi bulunmadığını kaydetti. Geçici köy korucularının sosyal yönden geleceklerinin güvence altına alınması için bir kanun taslağı hazırlandığını bildiren Aksu, bu düzenleme ile geçici köy koruculuğu sisteminde yaşanan sorunlara çözüm getirileceğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Aksu, geçici köy korucularının mağdur edilmemesi, olumsuz propagandaların önüne geçilmesi ve devletine bağlı olarak teröre karşı mücadele edenlerin beklentilerinin karşılanması için koruculara sosyal güvenceler sağlanması yönündeki çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber