Soğuk hava dalgası geliyor - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Kasım 2011 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayramı ılık geçiren Türkiye yarından itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Sıcaklıklar 7 derece düşecek, Kıyı Ege bile 10 derecenin altına inecek. Geceleri ayaz görülen Van'a cuma akşamından itibaren kar yağacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz gece saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz bölge geneli ile Çankırı, Yozgat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Orta ve Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile öğleden sonra Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya, öğleden sonra İstanbul, Kırklareli, Yalova ve Bilecik çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yer yer sis olayı görülecek. Rüzgar; öğleden sonra kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek. Gece ve sabah saatlerinde Göller Yöresinde yer yer sis ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı çok bulutlu, öğleden sonra Çankırı, Yozgat ve Sivas ile Ankara'nın kuzey ilçeleri (Kızılcahamam, Kazan, Çamlıdere, Çubuk) yağmurlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde yer yer hafif sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Bolu ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren kıyıları, öğleden sonra bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Erzincan yağmurlu, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Salı

Çarşamba

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber