'e-İçişleri' projesi ile 20 milyon TL tasarruf sağlanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2011 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı bünyesinde uygulamaya konulan 'e-İçişleri Projesi Modül Yapısı' kapsamında 20 milyon TL tasarruf sağlanacak.

e-İçişleri Projesi, 2011'de değişen mevzuat ve gelişen ihtiyaçlar çerçevesinde 153 modüle ulaştı. Bunların 23 adedi ortak, 74 adedi merkez ve 49 adedi de taşra modüllerinden oluşuyor. İl Özel İdareleri Mali Yaşam Döngüsü'nün bütün unsurlarını içeren 9 adet modül ise 2012 proje planına dahil edildi. Proje sayesinde, bir yılda kağıt, zarf, toner, postalama maliyetlerinden yaklaşık olarak 20 milyon TL tasarruf edilebileceği hesap ediliyor. Ayrıca projenin diğer bakanlıklara bedelsiz olarak verilmesi ile kurumların yaklaşık olarak 120 milyon TL tasarruf edeceği değerlendiriliyor.

Projenin kullanımı ve üretilen evrakın güvenilirliğini sağlamak için, yaklaşık 35 bin kullanıcıya elektronik imza temini için TÜBİTAK ile anlaşma yapıldı. Bugün itibariyle başvuru sayısı 32 bin 922 olup 29 bin 158 kullanıcıya elektronik imzaları teslim edildi.

e-İçişleri Projesine ait kaynak kodları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bedelsiz olarak verildi. Projeye ait kaynak kodları, kamu yararı düşünülerek talepte bulunan bütün Kamu Kurum ve Kuruluşları ile paylaşılmaya devam edilecek. İçişleri Bakanlığı, Bilgi Toplumu Stratejisi Eylem Planı'nda yer verilen "Ortak Hizmetlerin Oluşturulması" kapsamında, Kalkınma Bakanlığı koordinesinde, resmi yazışmaların elektronik ortamda yürütülmesini sağlayacak ortak kurallar setinin geliştirilmesini amaçlayan e-Yazışma Projesinde aktif ve yönlendirici rol alıyor. Bunun sonucunda, bütün kamu kurumlarının elektronik ortamda yazışmasının önü açılmış olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber