Polisin İstanbul kâbusu

Haber Giriş : 07 Mayıs 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayat pahalılığının en çok hissedildiği kentte, bir de çalışma şartlarının ağırlığı eklenince polis İstanbul'dan Anadolu'ya kaçmanın yolunu arıyor

Birkaç yıl öncesine kadar tayin olmak için sıra bekledikleri İstanbul, şimdi polislerin kâbusu haline geldi. Geçim sıkıntısı ve çalışma şartlarının yoğunluğu yüzünden evlerine hasret kalan polisler, artık İstanbul'dan kurtulmanın yollarını aramaya başladı.

GERİ DÖNMÜYORLAR
Üç bin polis ve amiri herhangi zorunlu tayinleri olmadığı halde İstanbul'dan gitmek için tayin müracatında bulundu. Anadolu'ya gitmek için gelen peş peşe dilekçeler, yetkilileri de şaşkına çevirdi. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul'dan şark görevini yapmak için Anadolu'ya tayin olan 5 bin polisin ise görev süresi dolduğunda İstanbul'a geri gelmeleri bekleniyordu. Ancak polislerin bir çoğu şark görevi bitiminde İstanbul'u tercih etmedi. Bu durum İstanbul Polisi'nde personel sıkıntısı yaşanmasına sebep oldu.

ÖZEL KARARNAME
İstanbul'da iki yıl öncesine kadar 33 bin polis görev yapıyordu. Kentten kaçışla beraber sayı 25 bin seviyesine düştü. Kadro açığını çözmeye çalışan Emniyet Genel Müdürlüğü, kurum içi bir yazı ile şark görevi biten polis ve amirlerinin İstanbul'u tercih etmelerini istedi.

d.b.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber