Emniyet'te terfi krizi

Haber Giriş : 07 Mayıs 2005 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EMNİYET Teşkilatı'nda terfi sıkıntısı yaşanıyor. Pazartesi günü toplanacak Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), terfi edecek polisleri belirleyecek. Ancak, 2. sınıf emniyet müdürlerinin terfi sistemine ilişkin henüz çözüm bulunamaması nedeniyle, bu grupta yoğunlaşma yaşanıyor.

3 yılda bir terfi alarak ikinci sınıf emniyet müdürü kategorisine ulaşan polis müdürleri, birinci sınıf emniyet müdürlerinin sayısının fazla olması ve boş kadro bulunamaması nedeniyle, zamanında terfi ettirilemiyor. 3 yıllık terfi süresinin ardından 1 yıl veya daha fazla terfi alamayan müdürlerin durumu teşkilat içinde sıkıntılara neden oluyor.

80 kişi terfi edecek

Bu yıl YDK, yaklaşık 270 ikinci sınıf emniyet müdürünün dosyasını inceleyecek. Mesleki başarı, sicil puanı, adli ve idari soruşturma geçirip geçirmediği kriterlerine göre değerlendirilecek olan müdürlerden şark görevini yapmış olmaları da istenecek. YDK'da birinci sınıf Emniyet Müdürlüğü kadrosunda boş yer olmaması nedeniyle 80 kişinin terfi ettirilmesi öngörülüyor.

Kurul tarafından değerlendirilecek olan 270 ikinci sınıf emniyet müdürünün 120'sini geçtiğimiz yıl terfi hakkını elde eden ancak terfisi bir yıl ertelenen müdürler oluşturacak. 150 müdürün dosyası ise bu yıl ilk kez YDK gündemine alınacak.

Geçtiğimiz yıl kriterleri yerine getirmesine rağmen terfisi bu yıla ertelenen ancak bu yıl da terfi ettirilmeyen ikinci sınıf emniyet müdürlerinin ise dava açmaya hazırlandığı belirtiliyor. İdare Mahkemesi'ne başvuracak olan müdürler, ?kanundan doğan hakları çerçevesinde 3 yılda bir terfi aldıkları ancak haklarının kullandırılmadığı' savunmasını yapacaklar.

Ayrıca, terfi ettirilmeyen bazı müdürlerin emekliye ayrılarak, özel güvenlik şirketlerinde görev yapabileceği görüşü dile getiriliyor.

Bu arada, ikinci sınıf emniyet müdürlüğü görevinden emekliye ayrılan polis müdürünün maaşı bin 350 YTL'den 700-800 YTL'ye iniyor. Bu nedenle, emekliye ayrılmak istemeyen Emniyet müdürleri, terfi sürecinde alternatif arayışına giriyor.

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber