Arınç'tan Demirel taklidi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2011 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Süleyman Demirel'in seçim vaatlerine gönderme yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Süleyman Demirel'e çatarak şöyle konuştu: "Herkese plaka dağıtmayı çok severdi. Seçime üç gün kala her gittiği ilçeyi il yapardı ve plaka dağıtırdı. Bu sözlerimin altını çizin derdi. Birkaç seçim sonra halk il olmadığını görüp plakayı takamayınca seçmenlere konuşan Demirel 'Şimdi de sözlerimin üstünü çizin derdi.' Biz böyle bir hükümet değiliz."

Bülent Arınç, memleketi Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Büyükbelen beldesinde bu yıl 9.'su düzenlenen Zeytin ve Kültür Festivaline katıldı. Büyükbelen Belediyesi kapalı pazaryerinde yapılan festivale Arınç'ın yanı sıra Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, CBÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli, AK Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ile Uğur Aydemir, kaymakamlar, çevre belediye başkanları, AK Partili il ve ilçe yöneticileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Büyükbelen Belediye Başkanı Mehmet Keyik festivale katılan herkese teşekkür etti. Büyükbelen'in eski adı ile Devedikeni olduğunu anlatan Keyik şöyle dedi: "350 yıllık bir geçmişe sahip Manisa'nın en gelişmiş coğrafi alanına sahip beldedir. Ekonomiye katkısıyla öne çıkan ve ekonomiye 100 milyon TL civarında bir katma değer sağlayan beldedir. Son 10 yıldır zeytincilik beldemizde öne çıkmıştır. Beldemizde 1 milyona yakın zeytin ağacı bulunmaktadır. Bunların yüzde 30'u organiktir. Çevre ilçe ve beldelerde üreticiler beldemizde zeytinlerini pazarlamak için getiriyorlar. Biz göreve gelir gelmez zeytin alım merkezi yaptık. Bu yıl 6 bin 500 metrekare alanda daha geniş bir zeytin alım merkezi yapacağız. Beldemizde 6 adet zeytin işletmesi bulunuyor."

Zeytinin yanında alternatif ürünlere de yer verdiklerini anlatan Keyik, şöyle konuştu: "Seracılığa yöneliyoruz. Büyükbelen kırsal kalkınma kooperatifini işler hale getirdik. Gelişmekte olan her belde gibi bizim de bazı sorunlarımız var. Bunların birincisi altyapı sorunudur. Bu sorunu hükümetimiz sayesinde çözmek üzereyiz. Altyapı için ihale aşamasına geldik. Şimdi sırada kanalizasyon projesi var. Bununla ilgileniyoruz. Mart-Eylül aylarında ovamıza mevsimlik işçi olarak gelen kişiler var. Belde olarak bu işçilere de gereken desteği veriyoruz. Tarımsal sulama amaçlı enerji hattını yapmak istiyoruz. Böylece beldedeki tüm araziler sulanacak ve beldemizde sulu tarım yapmak istiyoruz."

YOL MÜJDESİ

Başkan Keyik, Saruhanlı'dan Gölmarmara kavşağına kadar 37 km bir güzergah olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bu yol programa alındı ve ÇED raporu hazırlanıyor. Bu yolun genişletme sözünü bize Bakan Arınç vermişti. Vatandaşlarımız bu yol konusunda sabırsız. Bu yol konusunda çalışmaların daha hızlı gitmesi için sizden yardım bekliyoruz." Manisa'nın büyükşehir olması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Keyik, "Büyükbelen halkı bizim ilçe olmamızı istiyor. Biz de gereken desteği bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

ZEYTİN BAYRAMINI BURADA KUTLUYORUZ

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de, festivalde yaptığı konuşmada Belen'in ülke ekonomisine yaptığı katkının önemine değindi. Bu festivali devlet ile halkın buluştuğu, gönüllerin buluştuğu bir bayram havasında geçirmenin çok önemli olduğunu anlatan Vali Daşöz de, şunları söyledi: "Belen halkı bunu başarmış. Ülkemizin ve bölgemizin en önemli ürünlerinden biri olan zeytinin bayramını burada kutluyoruz. Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur sözünü belen halkı yerine getirmiş. Tüm dağları bağ haline getirmiş.

Manisa üzümde olduğu gibi zeytinde de Türkiye'nin şampiyonu olacaktır."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, Büyükbelen'in hak ettiği yere gelmesi için çalışacaklarını ifade etti. "Her yıl Büyükbelen'e bu vesile ile gelmek benim için çok büyük mutluluk" diyen Arınç, burada Belenli kardeşleriyle selamlaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ömrü oldukça hep buraya gelmeye devam edeceğini anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben Belen denilince hep vatansever, Milliyetçi insanları hatırlıyorum. Biz Belen için ihtiyaçları sıraladık ve bunları yapmaya gayret ediyoruz. Biz elimizden geldikçe Belen'in kalkınması ve büyümesi için hep çalışacağız."

Arınç, konuşmasında, "Allah, zeytinin bereketi hep veriyor. Bu yılda zeytinin var yılıdır. Bu verimli topraklar ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecektir" dedi. Belen'in gelişmesi için verilen sözleri hatırlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben özellikle 37 km'lik yolun yapımını bizzat takip ediyorum. Bu yol programa alındı. Eskiden hayal olanlar şimdi birer birer gerçek oluyor. 37 km kısa bir yol değil. Akhisar Manisa yolunun temelini 2003 yılında atmıştık. Bölünmüş yol yapmak Türkiye'nin tarihinde yok. O zaman imkanlarımız daha da azdı. Başbakanımız göreve geldiğinde 5 yılda 15 bin km yol yapılacak sözünü verdi. Başlattığımız bu seferberlikte 11 bin 300 km yolu 2007 yılına kadar yaptık. Şimdi geçmişte yapmakta zorlandığımız Manisa-İzmir karayoluna tünel yapar hale geldik. Tünelin protokolü imzalandı ve kazması vuruldu. Bunların yanında Büyükbelen'in yollarını da yapacağız. Başladığımız zaman bitiririz. Biz yapamayacağımız hiçbir şeyi vaat etmiyoruz. Türkiye artık AK Parti iktidarıyla

yollardan bahsediyor, yolsuzluklardan değil"

DEMİREL DEĞİL, TAYYİP ERDOĞAN

11 Kasım günü 11 tesisin toplu açılış törenini yaptıklarını hatırlatan Bakan Arınç, şunları söyledi: "Bu tesislerin içinde 24 baraj, gölet, taşkın ve hidroelektrik santrali var. Biz bu tesislere 1.5 katrilyona yakın para harcadık. 80'li, 90'lı yıllarda temeli atılan tesisleri biz tamamladık ve açtıy'fekan Keyik, Saruhanlı'dan Gk. 111 dev tesisi açtık. Bu sayede Türkiye bolluk ve bereket içinde yaşayacak. Bunları yapan hükümet Belen'in yollarını da yapacak."

Muhalefetin her daim kendisine bir eleştiri konusu bulduğunu belirten Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Biz Demirci'ye yeni hastane yapacağız dedik. Ancak, hastanenin kapasitesinin gelen hastaları karşıladığını gördük. 150 yatak yerine 75 yataklı hastane yapmaya karar verdik ve hastanenin projesi bitti. Muhalefet bunu eleştiriyor. Biz Demirel değiliz. O herkese plaka dağıtmayı çok severdi. Seçime 3 gün kala her gittiği ilçeyi il yapardı ve plaka dağıtırdı. Bu sözlerimin altını çizin derdi. Birkaç seçim sonra halk il olmadığını görüp plakayı takamayınca seçmenlere konuşan Demirel 'Şimdi de sözlerimin üstünü çizin derdi'. Biz böyle bir hükümet değiliz. Bu oy toplamak için yola çıkan bir hükümet olsaydık biz de herkese plaka dağıtırdık. Ama bizim başımızda Süleyman Demirel değil, Tayyip Erdoğan var. Van'ın Erciş ilçesi de il olmak istiyor. Bizim bu konuda tavrımız net. Erciş il olmayacak ama güzel bir ilçe olacak."

Büyükbelen'in de adı gibi büyük olacağını belirten Arınç, şunları söyledi: "Biz bu konuda elimizden geleni yapacağız. Tarımsal sulama konusunda da takibimiz sürüyor. Ben bu konuyu da yol konusu gibi bizzat kendim takip ediyorum. Belen kimseyi beklemeden zeytin konusunda öncü oldu. Belen, Akhisar'dan önce zeytinciliğe başlayan yöredir."

BELEDİYEYE ÇATTI

AK Parti hükümetinin bir günde 11 tesisi açıp ülkeye hizmetinin devam ettiği günlerde Manisa Belediyesinin yaptığı hizmetlerle övündüğünü belirten Arınç, "Bizim hizmetlerimiz ortadadır" dedi. Manisa'nın MHP'li Belediyesini eleştirilen Bakan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz doğalgaz getirip, Köydes'i yaptık diye övünürken şimdi ki belediye 20 metrelik bir park yapınca Genel Başkanını getirip açılış yaptırıyor. Bizim yaptığımız Köydes ve Beldes projeleri yüzde 90 başarıya ulaştı. Aynı zamanda sandık

da bunu gösterdi. Şimdi artık köylüler doğalgaz istemeye başladı. Artık Türkiye bu hale geldi. Artık köyler doğalgaz istiyor. İstemekte de haklı."

TERÖR BİTECEK

Türkiye'de güvenlik sorunu olmadığını hatırlatan Bakan Arınç, şunları söyledi: "Güvenlik güçlerimiz terörün belini kıracak güçte. Bir taraftan inleri bombalanıyor bir taraftan takip yapılıyor, operasyonlar bitmiyor. Gemi kaçırmaya cesaret edenlerin halini gördük. Tek amacımız bu cennet vatanda gönlümüzce yaşamaktır. Huzurumuzun yanına yaklaşmak isteyenlere fırsat vermeyelim."

Konuşmaların ardından festivalde mehteran gösterisi yapıldı ve ardından Tekir, Trilya, Domat ve Edremit cinslerinde ürün yetiştirip dereceye giren üreticilerin ödülleri dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber