Ankara'ya 600 depremzede bekleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2011 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Depremzedelerin konaklaması için Ankara'daki misafirhaneler hazır hale getirildi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara'ya, Van'dan yaklaşık 600 depremzedenin gelmesini beklediklerini ifade ederek, kentteki misafirhanelerin hazır hale getirildiğini söyledi. Yüksel, depremzedelerden 120'sinin bu hafta içinde Ankara'da olacağını bildirdi.

Vali Yüksel, Ankara'da 3 okula güneş enerji sistemi bağışında bulunan Teknologis Teknoloji Yönetimi ve Danışmanlık Ltd. Şirketi ile protokol imza töreni sırasında gazetecilere Van'daki depremzedelere yapılacak yardımlar hakkında bilgi verdi ve sorularını yanıtladı.

Van Valisi'nin taleplerine uygun olarak Ankara'dan yerel yönetimlerce yardımın aralıksız sürdüğünü, maddi yardımların da İlçe Kaymakamlıklarının bünyesinde devam ettiğini anlatan Yüksel, Ankara'da konaklamak isteyen Vanlı depremzedeleri ağırlamaya da hazır olduklarını söyledi.

Ne kadar depremzedenin gelmesini beklediklerine ilişkin soru üzerine Yüksel, ''Şu anda bana, Ankara'ya gelmeyi arzu eden 119 aile olduğu yönünde bilgi geldi. Bunların sayıları 600 kişi civarında. Yaklaşık 120'si bu hafta içinde Ankara'ya gelecek'' dedi.

Yüksel, gelen tüm çocukların konakladıkları yere en yakın okula misafir öğrenci olarak alınacağını belirterek, eğitimlerinin kaldıkları yerden devam edeceğini, eksik noktalarının telafisi için rehber öğretmenlerin görevlendirileceğini anlattı.

Depremzedelerin kalacakları yerlerde, sağlık kuruluşları tarafından sağlık ünitelerinin oluşturulacağını ifade eden Yüksel, başka bir soruyu yanıtlarken de 80 depremzedenin Ankara'daki hastanelerde tedavisinin sürdüğünü belirtti.

''İşe yerleştirme konusunda da üzerimize düşeni yapacağız''

Yüksel, Ankara'da konaklayacak depremzedelere nasıl bir yardım sağlanacağına ilişkin soruya da şu karşılığı verdi:

''Bir kere bütün günlük, evlerindeki iaşeleri tarafımızdan karşılanacak. Dün ve evvelki gün yaptığımız toplantılarda İşkur müdürümüz ve sosyal güvenlik kuruluşlarının yetkilileri de vardı. Bunların içinde işsiz olanlar varsa Ankara'ya gelişlerine müteakip, işe yerleştirme konusunda da üzerimize düşeni yapacağız. Ta ki hükümetimizin çok büyük bir gayretle sürdürdüğü oradaki konut meselesi çözülene kadar Ankara'da onları misafir edeceğiz.

Çorbamızın yarısı, suyumuz, cebimizdeki paramız, herşeyimizi onlarla paylaşılmaya hazırdır. Ne yapacaksınız? Herşeyi yapacağız. Aklınıza ne geliyorsa, ne istiyorlarsa, bizimle birlikte hayatlarını devam ettirecek herşeyde onlarla varız. Ankara'nın bütün imkan ve kabiliyetleri Vanlı kardeşlerimizin emrinde ve hizmetindedir.''

Van'da ''Şehit Öğretmenler İlköğretim Okulu'' yaptırılacak

Yüksel, kendisinin başkanlığını yürüttüğü, 81 il özel idaresinin bünyesinde yer aldığı Vilayetler Hizmet Birliği'nin de Van'da 24 derslikli okul yaptırma kararı aldığını duyurdu. Yüksel ayrıca Gürpınar ilçesinde de inşaatı yarım kalan 200 öğrenci kapasiteli yurdu da tamamlayacaklarını bildirdi.

Önümüzdeki günlerde protokolün imzalanacağını, sürecin en kısa süre içinde başlatılacağını ifade eden Yüksel, okulun isminin de ''şehit öğretmenler ilköğretim okulu'' olacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber