İlköğretim Genel Müdürü Çalık: Plansızlık ile sık sık yapılan idareci tayini ve yönetim değişikliği yatırımları olumsuz etkiliyor.

Haber Giriş : 22 Ağustos 2003 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlköğretim Genel Müdürü Çalık: Plansızlık ile sık sık yapılan idareci tayini ve yönetim değişikliği yatırımları olumsuz etkiliyor.

Antakya - Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Hüseyin Çalık, "İlköğretim Genel Müdürlüğümüz'ün bütçesi 6 katrilyon 200 trilyon lira. Bunun 5 katrilyon 250 trilyon lirası personele ve cari harcamalara gidiyor" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen "Temel Eğitim Projesi 2. Faz Faaliyetleri" toplantısında konuşan Çalık, kötü yatırımların, her alanda olduğu gibi eğitimde de dikkati çektiğini vurgulayarak, "Genel bütçeden eğitime ayrılan payın en iyi şekilde değerlendirilmesi için eğitim yatırımlarında planlamaya gideceğiz" dedi.
Çalık, plansızlığın yanı sıra sık sık yapılan idareci tayini ve yönetim değişikliğinin de yatırımları olumsuz etkilediğini vurguladı. Genel Müdür Çalık, en büyük vatanseverliğin, iyi planlayıcı olmak ve kaynakları iyi yerde kullanmaktan geçtiğini savunarak, "Bütçeden geriye kalan 950 trilyon lirayla okul ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz.
Bu yüzden Dünya Bankası'ndan 300 milyon dolarlık faizli kredi anlaşması yaptık" dedi.
Çalık, AB'nin de 105 milyon dolarlık hibe yardımı yapacağını ve bu kaynakların, okul yatırımı ve mevcut okulların onarımı için harcanacağını söyledi.
Çalık, Türkiye'de 700 bin çocuğun okula gitmediğini ya da gidiyormuş gibi gösterildiğini belirterek, Türkiye'de tüm okullarda 30 öğrencilik sınıflar, normal eğitim ve yüzde 100 okullaşma
hedeflediklerini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da önümüzdeki günlerde işadamlarıyla okul yaptırma kampanyası başlatacağını kaydetti.

haber.tr.net

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber