Yedizler öldü, başhekim eli cebinde ceninlerle poz verdi

Haber Giriş : 08 Mayıs 2005 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sibel Deniz'in 20 haftalık yediz bebeklerinin hepsi öldü. Başhekim ise bebekleri hastanenin isminin yeraldığı masanın üzerine dizip eli cebinde basına poz verdi

İZMİR'de aşılama yöntemiyle dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise ilk yediz bebeklerine hamile kalan Sibel Denizin bebeklerinin tamamı 20 haftalıkken öldü. Deniz'in doktoru ve Central Hospital Başhekimi Özer Gürbüz, bebeklerin birinin düşükle, kalan 6sının da sezaryenle dünyaya getirildiğini, ancak hepsinin ortalama 10ar dakika yaşadıktan sonra öldüğünü bildirdi. Ancak Gürbüz'ün hastanede yaptığı basın toplantısında, anneler günü arefesinde ölen bebekleri, masada yan yana dizerek, onlarla fotoğraf çektirmesi tepki topladı. Bir eli cebinde, önünde 7 bebekle olayı anlatan Başhekim, rahat tavırlarıyla herkesi şaşırttı. Ceninlerin konulduğu masanın üstüne hastanenin adı ?Central Hospital' yazısının yerleştirilmesi ise reklam rezaleti olarak algılandı.

?ANNE, BİZİ DİNLEMEDİ'

BAŞHEKİM ve Kadın-Doğum Uzmanı Dr. Gürbüz, düzenlediği reklam-basın toplantısında, yediz gebeliğin sabaha karşı 04.00 sıralarında sonuçlandığını bildirdi. Çoğul gebeliklerin anne ve bebeklerin sağlığı açısından riskli olduğunu, 7 bebeğin üçe indirilmesi gerektiğini anneye anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Gürbüz, ?Ancak anne diğer 4 çocuğunu kaybetmek istemediğini söyleyerek, yediz gebeliğin devamını istedi' dedi.

10'AR DAKİKA YAŞADI

BİR süredir hastanede tedavi altında tutulan Denizin 4 gündür kanaması olduğunu belirten Gürbüz, bebeklerden birinin sabaha karşı 02.30 civarında düşük yöntemiyle dünyaya geldiğini ve yaklaşık 10 dakika canlı kaldıktan sonra kaybedildiğini söyledi. Diğer bebeklerin ise saat 04.00 sıralarında sezaryenle alındığını kaydetti.

NİHAN YARKENT /Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber